Hvordan slå på 5G på iPhone

Dersom du har iPhone 12 eller nyere har du mulighet til å koble deg opp til 5G-nettverket, gitt at du er i et område med 5G-dekning. Det er derimot mange som opplever at de ikke automatisk kommer seg på 5G-nettet selv om de har iPhone 12 og er i et område hvor det visstnok de dekning.

Ofte er problemet rett og slett at man ikke har slått på 5G på iPhonen sin, for dette er noe man faktisk må aktivt inn for å gjøre. Grunnen til at det ikke er automatisk slått på er fordi 5G bruker litt mer batteri enn de andre nettverkene, så mens 5G fortsatt er ganske sjeldent er det jo ikke noe vits i at alle iPhoner søker mot et nettverk de neppe kommer til å finne.

Det er heldigvis enkelt å slå 5G på iPhone, og du må bare gjøre følgende:

  1. Gå til Innstillinger.
  2. Velg Mobilnett.
  3. Velg Mobildatavalg.
  4. Velg Tale og data.
  5. Huk av for enten 5G på eller 5G auto.
iPhone 12 grafitt

Nå er 5G slått på iPhonen din, så verre er det faktisk ikke. 5G auto-valget lar mobilen bruke 5G når du aktivt bruker mobilen og får en bedre opplevelse av å bruke 5G. Deretter slår den over på LTE/EDGE for å gi deg bedre batteritid.

Om du heller velger 5G på-valget vil mobilen alltid være koblet til 5G-nettverket hvis det er tilgjengelig. Dette bruker litt mer strøm enn 5G auto.

Det er også mulig å gå til Datamodus fra Mobildatavalg for å tillate mer data på 5G. Da vil mobilen kunne bruke store mengder data for å få en utrolig 5G-opplevelse. Dette gir blant annet den beste oppløsningen på strømming, FaceTime og lignende, men bruker store menger datatrafikk!

For de fleste er Standard mer enn nok. Da bruker du 5G til aktiv bruk, men har ikke den aller beste kvaliteten på FaceTime eller strømming. Samtidig bruker heller ikke automatiske oppdateringer 5G i bakgrunnen.

5G vises ikke på statuslinjen!

Hvis du prøver å slå på 5G, men rett og slett ikke får opp valget når du er inne på Tale og data-menyen, er grunnen rett og slett at det ikke er noe 5G-nettverk i nærheten, eller at du ikke har en iPhone som støtter 5G.

Du må nemlig være innenfor 5G-dekning for at det skal være mulig å slå på 5G på iPhone.

Kun nyere iPhone-modeller har 5G

Dersom du har iPhone 11 eller eldre har disse ikke 5G. Det er per 2021 kun iPhone 12, 12 Pro, 12 Mini og 12 Pro Max som har 5G enn så lenge.

Les mer om iPhone-modeller med 5G her.

Denne artikkelen inneholder reklame for Tjenestetorget.

Les også:

Legg igjen en kommentar