Hvordan få mer ansvar på jobb

Det er mange som føler at de ikke får det ansvaret de burde fått på jobb, og som rett og slett ønsker å få mer ansvar. Men hvordan skal man egentlig gå frem for å få mer ansvar på jobb?

Den eneste måten å få mer ansvar på jobb på er ved å enten ta det, eller gå til sjefen for å snakke om det. Start samtalen med at du trives på arbeidsplassen, men ønsker å få mer ansvar, og start en dialog med hva du konkret kunne tenke deg, og ta det derfra.

Noen arbeidsplasser og sjefer er flinke til å gi de ansatte mer ansvar på jobb, mens andre tviholder på at de ansatte kun skal gjøre det de er ansatt for å gjøre – og ikke noe annet.

Forskning har vist at ansatte som har mer ansvar på arbeidsplassen er mer lønnsomme enn ansatte som kun gjør det de får beskjed om. Dette burde være et godt argument for alle sjefer om å la de ansatte få mer ansvar dersom de ønsker det.

Slik tar du mer ansvar på arbeidsplassen

Hvis du ikke ønsker å ta en formell prat om å øke ansvaret ditt på arbeidsplassen er det selvsagt mulig å gradvis ta på deg mer ansvar. I nesten alle jobber vil det dukke opp nye arbeidsoppgaver som krever ansvar med jevne mellomrom, så da er det bare å rope ut at du vil ta på deg ansvaret.

Her krever det at du er på, og rett og slett bare gjør en ekstra jobb med det ekstra ansvaret. Før du vet ordet av det regner alle med at du gjør denne ekstrajobben, og plutselig har du mer ansvar enn du begynte med.

Fordeler med å få mer ansvar på jobb

Å få ansvar på jobben er viktig for alle som trenger utfordringer i arbeidstiden, og det er en naturlig del av jobben for mange. Det er vanlig å få mer ansvar ettersom man blir mer kjent med jobben, og dette kan være en fin måte å få endret litt i arbeidsdagen på. For det kan jo fort bli kjedelig å jobbe mange år i sammen stilling uten å få noe som helst ansvar der.

En annen fordel med å få mer ansvar på jobb er at det selvsagt ser fint ut på CV-en din. En normal kassestilling i en butikk er jo fint det, men det er selvsagt mer attraktivt hvis du også har erfaring med å åpne og stenge butikken, har vært med på å utforme reklamekampanjer, eller har vært ansvarlig for å øke trivselen til de andre ansatte eller kundene.

Kan man be om mer lønn hvis man får mer ansvar?

Det er naturlig å tenke at man kan be om økt lønn hvis man har fått økt ansvar på jobb, selv om det selvsagt ikke er noen automatikk i det. Du kan derimot fint bruke de økte ansvarsområdene som et forhandlingskort når du skal forhandle om lønn, og argumentere for å gå opp i lønn som følge av alt det ekstra ansvaret du har tatt på deg.

Les også:

Legg igjen en kommentar