Når bør man fortelle arbeidsgiver om jobbsøknader? Forklart

Det er mange grunner til å ville bytte jobb. Enten søker man en ny og utfordrende arbeidsdag, eller kanskje man bare ønsker et nytt miljø og bedre lønn. Det er veldig vanlig å søke på jobber selv om man allerede har en jobb, og mange søker på jobber selv om de ikke nødvendigvis mistrives med den jobben de har akkurat der og da.

Men når er det egentlig på tide å fortelle arbeidsgiveren sin om at man har søkt på andre jobber?

Det er ikke et fasitsvar på akkurat når det er riktig å fortelle arbeidsgiver om at du søker på andre jobber, men en generell tommelfingerregel mange bruker er å fortelle arbeidsgiver om det når man skal på intervju. Et jobbintervju er såpass seriøst at det er gode sjanser for at man faktisk får tilbud om jobben, og da regner man det som fair at sjefen får vite om det.

Jobbsøknad

Når det er sagt har du egentlig ikke noen plikt til å fortelle om det med mindre det står spesifisert i arbeidskontrakten din. Så du kan i prinsippet fint både gå på jobberintervjuet og takke ja til jobben uten å fortelle arbeidsgiveren din om det først.

Det er også noen som velger å gjøre det andre veien, og fortelle ledelsen eller sjefen om jobbsøknader når de sender dem ut. Dette kan jo også ha noen fordeler, og kan legge «press» på sjefen om at du vurderer andre muligheter. Dersom du også er åpen på hvorfor du søker jobb andre plasser kan det også være et forhandlingskort for å øke lønn eller endre på tingene du mistrives med i den nåværende jobben.

Les også:

Legg igjen en kommentar