Hvordan melde fra om omsorgsdager

Omsorgsdager er et system som benyttes når man har barn som er syke og må være hjemme fra barnehagen eller skolen. Det varierer hvor mange omsorsdsdager hver forelder har, men de fleste har ti stykker i løpet av et kalenderår. I denne perioden kan man melde fra om omsorgsdager for å være hjemme med sykt barn, og fortsatt få lønn som planlagt fra arbeidsgiveren sin.

Men så kommer spørsmålet, hva skal til for å melde fra om en omsorgsdag?

For de fleste arbeidsplasser er det innarbeidede systemer for å melde inn når man er syk og bruker egenmelding, og da skal man bruke samme kanalen for å melde inn om omsorgsdager. For de fleste vil det si at man bør ringe eller sende SMS til arbeidsgiveren sin når man skal ta en omsorgsdag.

Les også: Kan arbeidsgiver se hvorfor man har sykemelding? Forklart.

Det er med andre ord ingen spesielle krav til deg som arbeidstaker når du skal melde inn en omsorgsdag, og så lenge du har krav til å ta en omsorgsdag er det bare å la arbeidsgiveren din vite om det via de vanlige kanalene. Det er fint å si ifra så fort du vet med sikkerhet at du må være hjemme fra jobb, så blir det enklere for arbeidsgiveren å planlegge arbeidsdagen uten deg på jobb.

Les også:

Legg igjen en kommentar