Hvordan se hvor mange besøk nettsiden din får

Nor av det aller morsomste med å drive en blogg eller nettside er jo at folk faktisk besøker den. Det er jo veldig givende å vite at noen faktisk kommer på besøk til nettsiden din for å se hva du faktisk har skrevet, og det er flere måter å spore hvor mange mennesker som er innom nettsiden eller bloggen din hver dag.

For å se hvor mange besøk en blogg eller nettside får trenger du en tredjepartstjeneste som sporer dette for deg. Det er flere av disse, men Google Analytics er uten tvil både best og mest brukt. Her installerer du en liten kodesnutt på nettsiden din, så har den full kontroll over antall besøk, hvilke sider de besøker og veldig mye mer.

Det er helt gratis å bruke Google Analytics for å måle hvor mange besøk nettsiden din får, og dette har blitt bransjestandarden.

Google Analytics

Hvordan installere Google Analytics

Det er ganske enkelt å installere Google Analytics på nettsiden eller bloggen din, men det krever at du har litt peiling på det tekniske, spesielt hvis du ikke kjører et CMS som for eksempel WordPress.

Det første du må gjøre er å lage en Google-konto hvis du av en eller annen grunn ikke har det. Logg inn med denne på nettsidene til Google Analytics, og velg «Administrator» fra menyen. Der velger du «Opprett et område», og skriver inn navn og URL på bloggen eller nettsiden din.

Når dette er gjort får du en kodesnutt du må ha i headerdelen av nettsiden din. Det er viktig at denne HTML-koden limes inn på en måte som gjør at den er aktiv på alle deler av nettsiden din, for den sporer bare brukere der hvor den ligger.

Om du bruker WordPress er det enkelt å installere Google Analytics, og du gjør bare følgende:

  1. Installer WordPress-utvidelsen «Google Site Kit«.
  2. Aktiver utvidelsen, og gå til hovedmenyen i den.
  3. Logg inn med Google-kontoen din og velg å koble nettsiden mot Google Analytics.
  4. Nå er kodesnutten automatisk installert på alle sidene dine på WordPress-installasjonen!

Og verre er det faktisk ikke. Nå spores det hvor mange brukere som besøker nettsiden eller bloggen din, hva de gjør der, hvor de kommer fra, hvor lenge de er på siden din, og mye, mye mer. Informasjonen får du hver dag, og kan sees på utvidelsen inne på WordPress-siden din, eller ved å gå til Google Analytics sine nettsider.

Les også: Slik installerer du utvidelser på WordPress.

I Goolge Site Kit får du også koblet nettsiden din mot Google Search Console som også er nyttig for å se hvordan nettsiden din gjør det på søkeresultatene i Google.

Fungerer andre tjenester for å spore antall besøkende?

Det finnes selvsagt alternativer til Google Analytics, men ingen av disse er verken like gode eller nyttige som denne. Google Analytics er dessuten bransjestandarden, og det er kjekt å kunne vise til tall fra denne dersom du skal selge annonser eller inngå samarbeid fra bloggen eller nettsiden din.

Les også:

Legg igjen en kommentar