Hvordan lage en blogg på blogg.no

I lang tid var blogg.no en aktør hvor hvem som helst kunne lage seg sin egen blogg, men etter at de skiftet system endret de også reglene for hva som skal til for å lage en blogg der.

Nå kan nemlig ikke hvem som helst lage seg en blogg på blogg.no, men heller gå noen omveier for å få det til.

For å lage seg en blogg på blogg.no må man først lage en blogg på miniblogg.no. Der kan du få din egen blogg uten noe stress, og dersom bloggen blir populær nok kan du få tilbud om å flytte over til blogg.no.

Både Miniblogg.no og Blogg.no eies av samme selskap, men av en eller annen grunn ønsker de å begrense hvor mange som får ha sin egen blogg.no-blogg nå om dagen.

Det er heldigvis enkelt å lage en ny blogg på miniblogg.no, og alt du må gjøre er å gå til nettsiden, klikke på «Start bloggingen nå!» og logge inn med en Google-konto. Når du gjør dette oppdrettes bloggen din på noen få klikk, så kan du starte med å blogge.

Hvor mange besøk trenger man for å bytte til blogg.no?

Det er ingen tilgjengelig informasjon om hvor mange daglige besøk eller andre krav som må til for å bytte over til blogg.no, men de er tydelige på at blogger som gjør det bra på miniblogg.no kan rekrutteres til å få en blogg.no-blogg i fremtiden. Men nøyaktig hva som skal til er umulig å vite.

Det finnes andre tjenester for å blogge

Hvis du ikke ønsker alt styret med å gå gjennom miniblogg for å kunne potensielt oppgradere til en blogg.no-blogg i fremtiden finnes det løsninger. Det er for eksempel mulig å kjøpe seg et webhotell og domene hvor du installerer WordPress. Da får du en profesjonell blogg med dittnavn.no eller hva du vil ha som domene, og kan bruke denne som du vil.

Det er overraskende enkelt å lage en blogg med WordPress, men ulempen er at du må betale omtrent 350 kroner i året for pakken med webhotell og domene.

Hvis du kunne tenke deg å gjøre dette må du gå til en webhost. Vi kan anbefale Host1, da vi selv bruker disse, og har gode erfaringer med dem. Da kjøper du den billigste pakken med webhotell, så følger det et valgfritt domene med i pakken.

Når du har kjøpt pakken er det bare å logge inn på kontrollpanelet (som heter cPanel), og gå helt til bunnen. Under fanen «Softaculous apps installer» klikker du på WordPress, og fyller inn navnet på bloggen, e-postadressen din og sånt, så installerer den WordPress på nettsiden din.

Installere WordPress fra cpanel

Når det er gjort er det faktisk bare å logge inn på WordPress ved å gå til dittdomene.no/wp-login-php. Klikk «Nytt innlegg», så er du i gang med bloggingen din på en ekte WordPress-blogg!

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Host1.

Les også:

Legg igjen en kommentar