Hvordan vaske tøy på tur

Det kan være skikkelig vanskelig å få vasket tøyet sitt når man er på tur, spesielt når man er på ferie i utlandet. Om du reiser til et sted uten vaskemaskin for gjester på hotellet kan du risikere å farte rundt i byen for å lete etter et vaskeri, som gjerne bare har instruksjoner på spansk, gresk, tyrkisk eller andre språk du ikke kan.

Eller hva som du er på bobilferie? Reiser du sammen med ungene kan du være sikker på at du får flekker på klærne omtrent før dere har forlatt oppkjørselen!

Det finnes heldigvis gode løsninger for å vaske tøy på tur, og med smarte produkter kan du enkelt vaske klærne når du er ute og reiser. Du kan for eksempel bruke The Scrubba, en slags bærbar vaskemaskin som lar deg vaske klær hvor enn du oppholder deg.

The Scrubba fungerer ved at du legger klærne i posen. I denne posen er det også en slags rille i midten, så da er det bare å fylle med varmt vann (fungerer med kaldt også), og skrubbe. Skrubb og gni i omtrent 3 minutter, så skal klærne være omtrent like rene som etter en hel runde i vaskemaskinen!

the scrubba bærbar vaskemaskin

Når du har skrubbet i tre minutter heller du ut vannet, fyller på nytt og rent vann, og rister litt på posen for å få vekk alt vaskepulveret fra klærne. Gjør dette to ganger, og klærne er rene, skylt og klare til å tørkes.

For å få klærne rene må du bruke litt flytende vaskepulver, så husk å ta med deg dette før du drar på tur. Posen trenger omtrent 3 til 4 liter vann for hver vask.

Man kan kjøpe The Scrubba hos for eksempel Coolstuff. Du kjøper pakken med pose og rille, tar med eget flytende vaskepulver hjemmefra, så kan du vaske klær på hytta, på reiser til utlandet, på telttur, i campingvogner eller hvor enn du måtte trenge det.

Hver omgang i The Scrubba har plass til 2-3 t-skjorter, et par boksere og et par sokker, men om du skal vaske større klær som for eksempel en stor hettegenser får man ikke plass til så mye annet. Så hvis du skal vaske alt tøyet til hele familien på campingtur kan det ta en del omganger før alt er ferdig.

Husk å bruke økologisk vaskemiddel som ikke er skadelig for naturen dersom du skal vaske klær når du er på telttur, campingtur eller andre steder hvor du ender opp med å helle ut vannet i naturen!

Les også:

Legg igjen en kommentar