Hvordan vaske bort muggsopp fra stoff

Muggsopp er noe dritt uansett hvor man får det, og mange tror at klærne er helt tapt dersom man får muggsopp på dem. Men det kan ofte være mulig å vaske vekk muggsopp fra stoff, uansett om det er snakk om fra klær, sko, gardiner, sengetøy eller andre tekstiler.

Merk at ordet kan er et nøkkelord. Noen ganger sitter muggsoppen så godt i stoffet at det er umulig å bli skikkelig kvitt, eller at det sitter såpass godt at stoffet får i stykker før du får vasket vekk muggsoppen.

Dersom metoden nedenfor ikke fungerer er det dessverre ikke noen annen løsning enn å kaste stoffet, for da er det så godt som umulig å kvitte seg med muggsoppen fra det.

Slik vasker du vekk muggsopp fra stoffet på gardiner, klær, sko, sengetøy og andre tekstiler

For å vaske bort muggsopp fra stoff må man lage en blanding av vann og klorin. Bruk 1 dl klorin på 10 dl (1 liter) vann. Husk å bruke kaldt vann! Dette kan lukte litt rart, så ha god ventilering mens du holder på.

Merk at ikke alle klær tåler klorin, så hvis du har klær eller stoff som ikke gjør det kan det hende du rett og slett bare må prøve uansett – eller kaste stoffet.

Les også: Slik fjerner du muggsopp fra veggen.

Legg stoffet i bløt i klorin-vannblandingen i et par minutter. Sjekk så om flekkene er vekk, og legg det tilbake lenger dersom det fortsatt er flekker der. Fortsett sånn helt til alle flekkene er vekk.

Når du ikke lenger ser flekker med det blotte øyet kan du ta stoffet i dusjen hvor du skyller det godt med kaldt eller lunkent vann. Når blandingen er skylt helt vekk kan du vaske det i vaskemaskin på normal temperatur.

På dette punktet er forhåpentligvis all muggsoppen vekk fra stoffet, og både lukt og selve flekkene skal være vekk. Om de ikke er det kan du ta en runde til, og hvis det ennå ikke hjelper er det dessverre lite du kan gjøre for å redde stoffet.

Les også:

Legg igjen en kommentar