Hvordan vaske bort muggsopp fra vegger

Muggsopp er veldig kjipt å få på veggene, og kan skyldes et fuktproblem man eventuelt har i huset. Noen ganger får man det likevel selv om man ikke har fuktproblemer, og da er det jo kjekt å vite hvordan man skal vaske vegg muggsoppen enklest mulig slik at den holder seg borte.

Den beste måten å vaske vegg muggsopp fra vegger på er ved å bruke en klorinblanding hvor du tar 1 dl klorin i 10 dl med kaldt vann. Dette fungerer som en base som du kan bruke for å skrubbe på veggen med, og fungerer knallgodt for å vaske vekk muggsoppflekker.

Selve vaskingen foregår her ved at du tar en vanlig klut og gnir godt mot alle områder hvor du ser muggsoppen. Den skal løse seg raskt opp når du gnir med klorinblandingen, men på de verste områdene må du nok skrubbe litt for å få vekk alt sammen.

Muggsopp på veggen

Det er noen typer vegg som ikke tåler klorin, så hvis du har en slik en må du heller bruke vanlige vaskemidler. Disse er mye mindre effektive, men vil i alle fall ikke skade veggen din.

Les også: Slik fjerner du muggsopp fra klær og tekstiler.

Når man vasker med klorin er det viktig å være flink til å lufte underveis, da kloringassen kan være skadelig. Områder på veggen hvor du har vasket med klorin må skyldes godt med lunkent vann etterpå slik at alle restene forsvinner.

Les også:

Legg igjen en kommentar