Hvordan vaske bort muggsopp fra plastmøbler

Muggsopp er kjedelige greier, og det er ikke uvanlig å få muggsopp på plastmøbler som har stått i en fuktig kjeller eller ute i en puteboks over vinteren. Fuktighet er nemlig noe som tiltrekker seg muggsopp, og plastmøbler som hagemøbler er ofte i faresonen for å være fulle av disse sorte flekkene når du tar dem frem på våren igjen.

Heldigvis er det ikke umulig å vaske vekk muggsopp fra plastmøbler, selv om det kan være med på å skade møbelet litt. Hvorvidt det skjer spørs litt på kvaliteten på møbelet, fargen som er brukt og hvor gammelt det er.

Muggsopp – her riktignok på en vegg, ikke på plastmøbler

De fleste plastmøbler vil heldigvis tåle å bli vasket for å bli kvitt muggsopp. For når man skal vaske vegg muggsopp må man bruke en blanding av vann og klorin. Bland 1 dl med klorin for hver liter (10 dl) vann, og bruk dette sammen med en svamp eller klut for å skrubbe plastmøbelet. Husk hansker!

Les også: Slik får du vegg muggsoppen fra vegger!

Du trenger ikke å vaske hele møbelet, så vask kun de områdene med sorte muggsoppflekker med denne blandingen. Når du har fått skrubbet vekk alle spor av muggsopp skyller du hele møbelet godt med f.eks hageslangen din for å fjerne alle rester av klorin.

Dette er forhåpentligvis nok for å vaske vekk all muggsopp. Dersom det er noe som sitter altfor hardt kan det rett og slett være at det ikke går vekk – for klorinblandingen er nemlig omtrent så kraftig som du får det. Om flekkene ikke går vekk kan det derfor være at møbelet er «tapt».

Les også:

Legg igjen en kommentar