Hvordan beskytte håret mot sola om sommeren

Det er ikke bare huden din du må passe på når det er sol og sommer ute, for også håret kan ta skade av sommerferien dersom du ikke passer på. Ikke bare kan håret bli veldig slitt av sola, det kan også tørke ut, men heldigvis er det noen smarte grep man kan ta for å forhindre at håret tørker ut og blir slitt om sommeren.

På sommeren er det i utgangspunktet to ting som skader håret ditt; sol og vann. Spesielt ille er kombinasjonen av vann med klor eller salt, sammen med sol.

Akkurat som med huden din er den beste måten å beskytte håret mot sola ved å dekke det til. Ha på en solhatt eller noe annet som dekker håret ditt, så slipper du at det tørkes ut av de varme solstrålene.

Når det kommer til salt- eller klorvann er jo det beste om du kan unngå det. Men om du ikke kan det er det å skylle håret i vanlig ferskvann som gjelder. Jo raskere du er ute med å skylle håret etter at du har badet i salt- eller klorvann, jo bedre er det for håret. Begge disse vil nemlig være effektive for å tørke ut håret og hodebunnen din.

Ellers er det fornuftig å være raus med balsam og hårkurer som tilfører fuktighet til håret på sommeren. Dette kan i stor grad forhindre mye av slitasjen som kommer av bading og soling på sommeren.

Og med disse få triksene kommer du langt for å unngå at håret ditt blir slitt om sommeren!

Les også:

Legg igjen en kommentar