Hvordan få gratis domene

Når man driver en blogg eller nettside er et domenenavn veldig viktig for å gjøre det enkelt for folk å skrive inn nettadressen til siden din. Som regel koster .com- eller .no-domener rundt 100 – 150 kroner i året, men hvis man helst vil spare på pengene finnes det løsninger for å få helt gratis domenenavn.

Det er ikke mulig å få .no- eller .com-domener gratis, men det finnes gratis alternativet. De mest vanlige er .TK / .ML / .GA / .CF / .GQ, og alle disse kan registreres gratis hos for eksempel denne leverandøren. I utgangspunktet fungerer disse gratisdomenene akkurat som betalte domener, men det er jo litt rare endinger i forhold til hva folk er vandt til. Alternativt tilbyr noen webhostingselskaper gratis domener når man kjøper webhotell.

Med disse kan man viderekoble et gratis domene mot bloggen eller nettsiden din, men de har ikke samme funksjonalitet som et fullverdig, betalt domene.

Det er også verdt å merke seg at mange vil være skeptiske til å trykke på linker med .TK / .ML / .GA / .CF / .GQ-endinger, da vi nordmenn er vandt til enten .com eller .no. Så når man ser en nettside som for eksempel slutter på .cf kan det være at de blir litt skeptiske til å klikke seg inn.

Få gratis domener når du kjøper webhotell

Det er noen webhotellaktører som tilbyr gratis domene i ett år når man bestiller et webhotell fra dem. Når man skal lage en egen blogg eller nettside trenger man jo uansett et webhotell, så dette er en god deal. En aktør til tilbyr et gratis .com- eller et gratis .no-domene til alle nye webhotellkunder er Host1. Dette er også den webhosten vi på Forklarmeg.com bruker, og er godt fornøyd med.

Merk at man kun får domenet gratis i ett år, så etter det første året må man betale 99 / 149 kr for domenet årlig.

Et domene er et god investering

Når man først skal starte en blogg eller nettside anbefaler vi å bruke den hundrelappen det koster for et domene i året, fremfor å starte prosjektet på et slikt gratisdomene som folk kommer til å være skeptiske til å trykke på. En hundrelapp i året er jo ikke store utgiften, og man skal ikke ha mange besøk på nettsiden før man kan dekke inn disse kostnadene ved å ha annonser på siden.

Les også: Her bør du kjøpe domener.

Det er umulig å kjøpe et domene permanent, og det er kun mulig å leie dem. De fleste leier for ett år av gangen, men når du gjør dette får du selvsagt mulighet til å forlenge så lenge du måtte ønske, så du trenger ikke å være redd for at noen andre stjeler domenenavnet ditt.

Denne artikkelen inneholder reklame for Host1.

Les også:

Legg igjen en kommentar