Pris for en WordPress-nettside – totalkostnad med domene, webhosting og alt du trenger forklart

Om du skal starte en nettside eller blogg er det ikke til å komme unna at WordPress stort sett alltid er det beste valget for deg. Denne pakken lar deg skreddersy nettsiden eller bloggen akkurat som du vil, og du kan tilpasse nettsiden til å være akkurat slik du vil ha den uten å måtte bygge den helt opp fra bunnen av.

En dørstokkmil for mange er at det koster penger å få en WordPress-blogg med eget domene. For selv om WordPress i seg selv er gratis programvare, trenger man en webhosting (webhotell) for å lagre dataene sine, og et domene for å la folk komme til nettsiden din.

Men hvor mye koster det egentlig for alt man trenger for å starte en blogg? Vi har sett litt nærmere på akkurat det, så kan du i alle fall få et prisoverslag av hvor mye det kommer til å koste deg dersom du vil starte en egen WordPress-blogg på eget domene.

PS. ikke glem å lage en god rutine for å ta backup av WordPress-siden din fra første dag!

Priseksempel for en enkel nettside med WordPress

Om du bare trenger litt plass for å ha en egen nettside trenger du ikke å betale stort for å komme i gang. Du trenger egentlig kun to ting for å begynne:

  • Webhotell.
  • Domene.

Domenet koster omtrent en hundrelapp per år. Webhosting kan ha stor variasjon i pris, men den minste pakken fra en leverandør som Host1 348 kroner i året. Denne gir 1 GB med lagringsplass og 100 GB båndbredde i måneden, noe som holder en god stund for de fleste med mindre nettsiden blir ekstremt populær. Med denne pakken får man også domenet gratis det første året.

Det vil si at totalkostnaden for webhotell og domene er 348 kroner det første året, og omtrent 450 kroner påfølgende år. Dette er alt man trenger for å komme i gang med nettsiden eller bloggen din, og da er det bare å installere WordPress på webhotellet sitt for å starte.

Det er også mange andre leverandører av webhosting enn Host1, men vi nevner disse spesifikt ettersom det er der vi selv har webhotell. Noen andre eksempler er Pro ISP eller Hostgator.

Man kan selv velge om man skal ha webhosting i Norge eller utlandet, og sistnevnte kan bli noen hakk billigere. Ofte fungerer det helt ålreit med webhosting i utlandet, og man merker ikke lenger store forskjellen på hvor lang tid det tar å laste inn siden.

Denne artikkelen inneholder annonser for Host1.

Les også:

Legg igjen en kommentar