Hvordan få mer tid til bøker i hverdagen

De fleste av oss skulle ønske vi hadde mer tid til å lese bøker i hverdagen, enten for å komme gjennom bunken med gamle klassikere eller for å kose oss med de nyeste krimbøkene. Ikke bare er lesing avslappende, det er også veldig bra for hjernen, og gir deg et bredere perspektiv for å forstå andre og se ting fra andre perspektiv.

Så hvordan skal man gå frem for å få mer tid til bøker i hverdagen? Nedenfor skal vi se på noen tips som gjør at du garantert får lest mer fremover om du følger dem.

Prioriter bøkene

Den aller enkleste måten å få mer tid til bøker i hverdagen på er ved å aktivt gå inn for å prioritere dem. Man kommer ikke magisk til å lese mer bøker ved å gjøre noen triks så lenge du ikke velger å prioritere akkurat det å lese bøker.

Vi anbefaler å sette deg et mål, og deretter jobbe mot det. For eksempel kan målet ditt være å lese hver eneste dag. Da har du et konkret mål å jobbe mot samtidig som du får mer tid til å lese bøker i hverdagen. Så neste gang du setter på repriser på TV-en kan du kanskje tenke at du bør prioritere å lese litt i boken din isteden.

Les litt på senga hver kveld

En god rutine er å sette av en halvtime til å lese bøker på kvelden før man sovner. Om man gjør dette hver dag kommer man til å dundre gjennom bøkene i en god fart, og får lest mer enn om man ikke har en like god rutine.

En annen fordel er at bøkene hjelper til med å gjøre deg søvnig og klar for å sove etterpå, slik at du sovner raskere enn om du for eksempel lå med smarttelefonen på samme måte.

Les også: Hvorfor har alle nye bøker samme pris?

Hør på lydbøker i bilen, på vei til jobb osv.

Et godt triks for å komme seg raskt gjennom bøkene man vil lese, er å høre dem som lydbøker når man er på bussen, kjører bil til jobben, tar oppvasken, gjør hagearbeid eller lignende.

Les også: Slik hører du lydbok i bilen.

Lydbøker blir stadig mer populært, og det er enkelt å finne den lydboka du vil ha til en fin pris på apper som Storytel eller Fabel. Der kan man også høre bøkene rett i appen, så det er enkelt å ha styr på hvor man var i boka. Det er ikke lenger noe vits med 8-12 ulike CD-er for å høre en hel lydbok nå med dagens smarttelefoner og teknologi.

Om du har pendlervei på en halvtime hver vei til jobb hver dag, kan du effektivt høre på 5 timer med lydbok i uka. Da får man raskt pløyd gjennom mange bøker, og kan få gått gjennom de store klassikerne du ennå ikke har hatt tid til å lese i hverdagen.

Les mens du gjør andre ting

Et godt triks for å få mer tid til å lese bøker i hverdagen er å kombinere lesing med andre situasjoner. Om du har fem minutter mellom møtene på jobben kan du lese litt istedenfor å sjekke Facebook. Om du skal slappe av litt etter en liten skogtur kan du sette deg ned på en stein og lese litt mens du får igjen pusten.

Igjen handler det om å faktisk prioritere å lese bøker de gangene man har sjansen.

Denne artikkelen inneholder reklame i form av annonselenker for Storytel og Fabel.

Les også:

Legg igjen en kommentar