Hvordan høre lydbok på mobilen

Lydbøker er helt genialt for deg som er mye på farta, og ønsker å få mer tid til å lese bøker. Når man overfører et par lydbøker til mobilen kan man høre på disse hvor enn man er, uansett om det er på bussen, i bilen, når det er dødtid på jobb eller mens du stor og lager mat.

For ikke så mange år siden måtte man ha en hel samling med CD-er for å høre en hel lydbok, men med dagens teknologi er det veldig enkelt å høre lydbøker på mobilen. Hver lydbok tar ikke engang all verdens med plass, så du kan fint ha en ti-femten lydbøker liggende på mobilen til enhver tid.

Den enkleste måten å høre lydbøker på mobilen på er ved å tegne et abonnement hos Storytel eller Fabel, tjenester som er nesten som Netflix for lydbøker. Da kan du betale en fast månedlig pris og få strømme så mye bøker du bare orker!

Les også: Hvordan høre på lydbok i bilen.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan laste ned eller strømme lydbøker på mobilen din, og hvordan dette gjøres enklest mulig.

Bok med headset koblet til

Last ned eller strøm lydbøker

Før du begynner å høre på lydbøker på mobilen må du velge om du ønsker å strømme dem eller laste dem ned.

Om du vil strømme lydbøker finnes det tjenester som Fabel eller Storytel som er omtrent som Netflix for lydbøker. Man betaler en fast sum for å få tilgang til et stort bibliotek med lydbøker som du fritt kan strømme fra. Her kan man høre så mye eller så lite man vil av hver bok, og bare strømme uten å styre med noen ting. Hele greia foregår via Storytel eller Fabel sin egen app, så du trenger ikke å verken overføre eller laste ned lydbøkene på mobilen din.

På Storytel finnes det tusenvis av lydbøker å velge mellom, og det er mer enn nok av gode bøker der til å holde de fleste opptatt i mange måneder fremover.

Guide: Velg den strømmetjenesten for lydbøker som passer deg best

StorytelFabelPodimo
Lydbøker✔️✔️✔️
Podcaster✔️
E-bøker✔️
Kjøp av enkeltlydbøker✔️
Tilbyr nedlasting✔️✔️✔️
Originalt innhold✔️ – lydfortellinger og podcaster✔️ – eksklusive podcaster
Innhold til barn✔️✔️
Gratis prøveperiode14 dager28 dager30 dager
Pris for 1 bruker199 kr / mnd 179 kr / mnd 169 kr / mnd*
Pris for familiekonto259 kr / mnd 199 kr / mnd Ikke tilgjengelig
Studentrabatt✔️
RegistreringPrøv Storytel her!Prøv Fabel her!Prøv Podimo her!
Oversikt over fordeler, pris og forskjeller hos de ulike lydbokstrømmetjenesetene i Norge. Listen oppdateres jevnlig ettersom nye funksjoner lanseres. Denne oversikten inneholder reklame for Storytel, Podimo og Fabel. *Podimo har også et billigere abonnement, men med begrensning på 10t lydbok per måned.

Det andre valget er å kjøpe enkeltbøker og laste dem ned på mobilen sin. Man kan kjøpe lydbøker via nettsider som ARK.no eller CDON, og prisen er faktisk ikke ille i det hele tatt. Her kjøper man og laster ned enkeltbøker, og får tilgang til å laste ned lydfiler som kan spilles av på mobilen.

Disse filene kan enten lastes ned direkte på mobilen eller på datamaskinen for så å overføres til mobilen din. Noen nettbutikker har egne apper som lar deg spille av lydbøkene, men vi anbefaler egentlig å laste ned en egen lydbokapp. Vi har veldig god erfaring med gratisappen Smart AudioBook Player, men det er sikkert også mange andre gode alternativer om du ikke liker den.

Bokhylle

Lydbøker på engelsk

Vi skal bare nevne raskt at dersom du vil høre på engelske lydbøker så kan du sjekke ut tjeneste Audible. Denne fungerer omtrent likt som Storytel, men har primært bøker på engelsk istedenfor norsk.

Om du vil kjøpe engelske lydbøker finnes det hundrevis av ulike nettsider som selger dem, men de norske vi nevnte ovenfor har også et ålreit utvalg av bøker på engelsk.

Les også: Hvordan få mer tid til bøker i hverdagen.

Skaff deg et godt headset

Om man skal høre mye på lydbøker er et godt headset alfa-omega. Med dårlige ørepropper kommer det til å bli mye skurring, så det er verdt å investere litt penger i et ålreit headset som lar deg høre uten for mye støy eller reduksjon i kvalitet. Vi har skrevet en artikkel hvor vi har testet de beste headsetene til under tusen kroner, så sjekk gjerne den ut for noen tips eller bare vurder å kjøpe inn vinneren Jabra Move Style Edition.

Kan man få tak i gratis lydbøker?

I utgangspunktet må man betale for lydbøker, akkurat som for vanlige bøker, men det er mulig å få tak i noen lydbøker gratis. For det første kan man prøve Storytel gratis i to uker før man må betale noe som helst. I løpet av denne tiden er det absolutt mulig å få hørt en lydbok eller to.

For det andre finnes det faktisk lydbøker som er gratis. For eksempel kan du gå til denne nettsiden for å få en oversikt over gratis lydbøker du kan laste ned eller strømme. Dette er kun bøker som lovlig kan strømmes/lastes ned gratis, enten som følge av at forfatteren ønsker det, eller som følge av at bøkene er så gamle at de har mistet opphavsretten sin. Man vil derfor finne veldig mange gamle klassikere der, men færre nye og populære bøker.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker for Fabel og Storytel.

Les også:

Legg igjen en kommentar