Hvordan høre lydbok i bilen

Bilkjøring byr på en veldig fin mulighet for å høre på en god lydbok, og lar deg få høre gode historier eller bli kjent med klassisk litteratur samtidig som du kjører dit du uansett må. Dersom du pender en times tid om dagen vil du raskt kunne pløye gjennom gode bøker ved å begynne å høre på lydbøker i bilen, og for de fleste blir selve bilreiser en positiv opplevelse.

Men hva slags utstyr bør man ha for å kunne høre lydbok i bilen? I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på dette, og gi noen gode løsninger både for deg som vil ha det enkelt, og for deg som har et litt eldre system i bilen.

Kort oppsummert er den enkleste måten å høre lydbok i bilen på ved å registrere deg hos Storytel eller Fabel, og koble mobilen til lydanlegget i bilen med en AUX-kabel eller Bluetooth. Da er det bare å strømme lydbøkene fra en av disse tjenestene og spille de av i bilen. Mer om hvordan du gjør dette nedenfor.

Hør på lydbok i bilen fra mobilen

Den desidert enkleste måten å høre på lydbøker på i bilen er ved å bruke mobiltelefonen sin. Det første man trenger er jo lydboka. Vi anbefaler uten tvil å bruke en app som Storytel eller Fabel som lar deg laste ned eller streame lydbøker på brukerkontoen din der. Da slipper du å kjøpe hver enkelt bok, og kan heller streame så mye du vil.

Lydbøkene fra Storytel eller Fabel kan du enten streame mens du kjører, eller laste ned på mobiltelefonen på forhånd. Det er veldig raskt og enkelt, og det er bare å kose seg. Hvis du velger å strømme lydboka bruker den omtrent 35 MB per time med strømming, så det kan være lurt å laste ned lydboka på forhånd hvis du ikke har all verdens med data i abonnementet ditt.

Guide: Velg den strømmetjenesten for lydbøker som passer deg best

StorytelFabelPodimo
Lydbøker✔️✔️✔️
Podcaster✔️
E-bøker✔️
Kjøp av enkeltlydbøker✔️
Tilbyr nedlasting✔️✔️✔️
Originalt innhold✔️ – lydfortellinger og podcaster✔️ – eksklusive podcaster
Innhold til barn✔️✔️
Gratis prøveperiode14 dager28 dager30 dager
Pris for 1 bruker199 kr / mnd 179 kr / mnd 169 kr / mnd*
Pris for familiekonto259 kr / mnd 199 kr / mnd Ikke tilgjengelig
Studentrabatt✔️
RegistreringPrøv Storytel her!Prøv Fabel her!Prøv Podimo her!
Oversikt over fordeler, pris og forskjeller hos de ulike lydbokstrømmetjenesetene i Norge. Listen oppdateres jevnlig ettersom nye funksjoner lanseres. Denne oversikten inneholder reklame for Storytel, Podimo og Fabel. *Podimo har også et billigere abonnement, men med begrensning på 10t lydbok per måned.

Alternativt kan man kjøpe enkeltlydbøker fra nettsidene til norske bokforhandlere som Adlibris eller ARK.NO. Her får man et større utvalg, men må regne med å betale en høyere sum per bok enn om man streamer dem. Selve lydboken laster du enkelt ned til telefonen din.

Les mer: Slik får du lydbøker på mobilen din.

Når du har skaffet lydboken på mobilen er det bare å koble den opp mot lyden i bilen på samme måte som om du ville hørt på musikk eller tatt handsfree-samtaler med den. De fleste av dagens biler har enten tilgang til AUX eller lar deg koble mobilen opp mot bilen via Bluetooth. Begge måter fungerer fint, men Bluetooth er jo trådløst da, så det kan være fint.

Noen eldre biler har også kanskje en USB-tilkobling for å koble mobilen opp mot bilen, og også dette bør fungere fint. Problemet er bare at nyere telefoner gjerne ikke har USB-inngang lenger, i alle fall ikke den gamle som ble brukt mye i eldre biler.

Dersom dette er tilfellet kan du trolig løse problemet ved å bruke en «3,5 mm til USB lydadapter til bil» som omformer USB-tilkoblingen til å bli en AUX-tilkobling. Selve dingsen koster ikke mer enn en femtilapp.

Hvordan høre lydbøker i bilen dersom du ikke har AUX, Bluetooth eller USB-tilkoblinger

Dersom du ikke har noen enkel måte å koble mobilen opp mot lydanlegget i bilen på har du noen utfordringer. Da må du enten høre lydbok ved å bruke ørepropper eller headset, eller investere i et nytt lydanlegg til bilen. Disse koster ikke nødvendigvis mer enn en tusenlapp, og gir deg mulighet til å koble alle dingsene dine opp mot bilen.

Et annet alternativ er å kjøpe en DAB +-adapter som denne adapteren. Da får du ikke bare koblet deg til DAB-radionettet, men den kommer også med en normal aux-tilkobling som lar deg koble mobilen din til lydanlegget i bilen.

Om du har en CD-spiller i bilen er det selvsagt mulig å høre på lydbøker fra CD-er, selv om det er relativt vanskelig å få tak i lydbok-CD-er nå om dagen, da resten av verdens har beveget seg over til digitale filer og streaming.

Hvilke lydbøker bør man høre på i bilen?

Som alltid er det bare å høre på bøker som interesserer deg. Det er likevel verdt å merke seg at man som sjåfør kan være litt mer distrahert når man kjører bil og hører på lydbok. Om man for eksempel er i et kryss er det fort gjort at man ikke hører alt som blir sagt i lydboka.

Les også: Hvordan få gratis lydbøker.

Vi anbefaler derfor gjerne litt enkle bøker hvor det ikke er dødsfarlig om du går glipp av en setning eller noen få ord i løpet av en setning. Om hver setning i boka må analyseres er det derfor trolig best å lese den i bokform, og ikke i lydbok.

Ellers kan man høre det aller meste man har lyst til når man kjører bil.

Denne artikkelen inneholder reklamebaserte linker for blant annet CDON, Coolshop, ARK.no Fabel, Storytel og Adlibris.

Les også:

Legg igjen en kommentar