Databruk for å strømme lydbøker forklart

Det har blitt stadig mer populært å strømme lydbøker, og det har til og med poppet opp tjenester som Fabel og Storytel som lar deg strømme så mange lydbøker du bare måtte ønske for en fast månedlig sum.

Når du har tilgang til et slikt lydbokstrømmeabonnement kan du bare bla opp en bok du måtte ønske å høre på neste gang du er ute på kjøretur, og strømme den fra start til slutt.

Å strømme lydbøker bruker selvsagt data, enten i form av datatrafikk om du er ute på farta, eller vanlig data fra trådløst internett hjemme. Men hvor mye datatrafikk bruker egentlig de populære lydbokstrømmetjenestene som Fabel og Storytel?

Å strømme en lydbok fra apper som Storytel eller Fabel bruker omtrent 35 MB per time med høy kvalitet. En helt vanlig roman pleier å vare et sted rundt 10 timer, så da er det snakk om omtrentlig 350 MB for en helt gjennomsnittlig lang lydbok.

Det er med andre ord ikke snakk om spesielt heftig databruk om du skal strømme lydbøker, og dette et betydelig mindre datatrafikk enn både Spotify eller nettradio.

Vi har gjennomført denne testen selv ved å se på omtrentlige verdier, og det kan selvsagt være variasjoner ut ifra hvilken bok du hører på, hvor lang boka er, og litt sånt. Men som oftest er det snakk om et sted mellom 30 og 40 MB per time du hører på lydbok.

Les også: Slik hører du lydbok på mobilen.

Bok med headset koblet til

Du kan laste ned lydbøker før du reiser hjemmefra

Lydbøkapper som lar deg strømme lydbøker lar deg også laste de ned når du er på internett hjemme. Da kan du laste ned hele boka før du reiser hjemmefra, så slipper du å bruke noe data i det hele tatt.

En typisk lydbok trenger omtrent 350 MB med lagringsplass, så du sparer ikke noe datatrafikk på å laste den ned, men da er jo fordelen at du kan gjøre det over trådløst internett, så slipper du å betale for det.

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Storytel og Fabel.

Les også:

Legg igjen en kommentar