Pris for elgjakt forklart

Elgjakt har lang tradisjon her i Norge, og årlig tar over 60 000 nordmenn turen ut i skogen på høsten og vinteren for å jakte på elg. Men hvor mye må man egentlig regne med å betale dersom man ønsker å ut på elgjakt i Norge?

Prisen på elgjakt kan være litt komplisert, og man betaler typisk en kortpris på 100 – 300 kroner per dag per jeger for å kunne jakte i et område. Deretter betaler man en fast sum for felling av dyret. Prisen vil variere på bakgrunn av kjønn og alder. En 1,5 år gammel elg koster typisk et sted mellom 3 000 og 8 000 kroner, mens en voksen elgokse kan koste så mye som 25 000 kroner.

Elg som hviler

For voksne elg ligger typisk kiloprisen et sted mellom 50 og 100 kroner per kilo slaktevekt. En stor okse på 350 kilo kan derfor i teorien fort koste deg 35 000 kroner! De færreste dyrene er derimot så store da. En typisk vanlig voksen elg på 4-5 år koster gjerne vanligvis et sted mellom 10 000 og 15 000 kroner.

Det er selvfølgelig ekstremt mange ting som påvirker den faktiske prisen. For voksne dyr er det vanlig at man betaler en viss sum per kilo slaktevekt, så store dyr blir da dyrere enn små dyr. Samtidig er det jo slik at hver grunneier selv bestemmer hvordan og hvor mye de skal ta betalt, så både selve summen så vel som måten man skal betale avhenger stort.

Det er uansett snakk om ganske mye penger for å felle en elg, men man får jo selvsagt mye kjøtt av det. Det er jo også relativt sjeldent at man feller en hel elg alene, og det er jo heller noe man gjerne gjør sammen med et jaktlag. Da blir kostnaden per person som er med naturligvis betydelig lavere enn om man skal jakte elg helt alene.

I tillegg til å betale for selve elgjakta kommer det jo mange andre kostnader også, som våpen, jegeravgift, kost og losji.

Les også:

Legg igjen en kommentar