Pris på reinsdyrjakt forklart

I Norge har vi mange stammer med villrein, og disse er selvsagt ettertraktet for jegere. Villrein regnes som storvilt, og alle storviltjegere med bestått skyteprøve kan derfor jakte på dem, men som med alt annet vilt trenger man selvsagt grunneiers tillatelse i form av jaktkort.

Reinsdyr er derimot ikke det billigste man kan jakte på, og for å felle et reinsdyr må man betale en relativt høy sum for jakten. Men hvor mye koster det egentlig for et jaktkort på reinsdyr?

Prisen for å jakte på reinsdyr i Norge er typisk noe rundt:

  • 6 000 – 15 000 kroner for bukk eller fritt dyr.
  • 4 000 – 8 000 kroner for simler eller ungdyr.
  • 2 000 – 4 000 kroner for kalver.

Noen steder er det også ekstraavgift på store bukker, og disse kan koste opptil 40 – 50 000 kroner!

Det er altså relativt dyrt å kjøpe jaktkort for å felle et helt reinsdyr, men til gjengjeld får man ganske mange kilo med kjøtt når man feller et dyr.

Det er åpenbart variasjoner i prisen fra sted til sted, fra dyr til dyr, og fra tidspunkt til tidspunkt. Visse områder som er populære er også kjent for å være svært dyre, så det kan være mye penger på spare dersom man velger andre områder enn for eksempel Forollhoga.

Noen områder har stor etterspørsel etter jaktkort på reinsdyr, og her kan det være vanskelig å få tak i selv om du er villig til å betale for det, så det er lurt å planlegge jakten god tid i forveien. Bestill gjerne jaktkortet allerede på våren selv om jakta ikke begynner før i slutten av august.

Reinsdyr

Grunnen til at det er veldig dyrt med jakt på storbukker i visse områder er at disse har ettertraktede gevir, og jakten blir nesten som en slags troféjakt.

Jaktkort på reinsdyr kan kjøpes via inatur.no

Inatur.no driver salg av jaktkort på internett, og flere villreinområder har salg av jaktkort via nettsidene deres. Da er det bare å gå inn på inatur.no, velge villreinområdet du vil jakte i, velge hvilken kvote du ønsker, velge ønsket dato, og bestille jaktkortet.

Du betaler med det samme, og får jaktkortet i posten i løpet av kort tid. Merk at det er egne regler for hvert ulike jaktområde, så sett deg godt inn i de lokale reglene før du drar på jakt.

Les også:

Legg igjen en kommentar