Hvordan potte om planter

De fleste planter må pottes om fra tid til annen, spesielt om de fortsatt står i den samme potta som de kom i da du kjøpte dem for et halvår siden.

For å sjekke om du må potte om planten kan du løfte den forsiktig opp. Om det nesten kun er røtter du ser istedenfor jord er det på høy tid å gi den en større potte!

For å potte om planter løfter du den forsiktig opp fra potten, og finner frem en potte som er ca. 2 cm større i diameter. Ha et lite lag med sand i bunnen, og lag en blanding av sand og jord som du fyller resten av potten med. Sett planten i, så er den pottet om!

Plante

Å potte om planter er altså egentlig superenkelt, men den delen mange gjør feil på er når de lager blandingen av sand, jord og eventuelt andre ting. Her er det nemlig ingen fasitsvar, for hver plante har ulike krav til jorda. Noen trenger store mengder sand (som kaktuser), mens andre trenger næringsrik og fuktig jord.

For å finne ut av hvordan du lager en blanding til planten du skal potte om må du rett og slett lese deg opp på planten. Det er ingen snarveier, for hvis du vil lykkes med planten må du gi den riktig type substrat.

Hvor stor potte bør man potte om til?

Ovenfor sa vi at du bør velge en potte som er omtrent 2 cm større i diameter når du skal potte om, og grunnen er at noen planter kan ha problemer med å ta opp vann og næring hvis potten plutselig blir for stor.

Det er fort og enkelt å potte om, så det er bedre å øke størrelsen på poten gradvis og heller potte om ofte, enn å velge en potte som er for stor.

Les også:

Legg igjen en kommentar