Hvor lang er en bok? Forklart!

Drømmer du om å skrive en bok på et punkt i livet ditt? Du er langt ifra alene, for det er mange som går med akkurat den sammen drømmen, men for mange kan selve lengden på boka virke avskrekkende. Men hvor lang er egentlig en bok?

Helt gjennomsnittlig kan man si at en bok er på omtrent 80 000 ord. Dette tilsvarer omtrent 250 sider i bokformat. Det er selvsagt store variasjoner, og for vanlige romaner kan man stort sett skrive alt mellom 50 000 ord og 95 000 ord. Stort lenger er sjeldent å se utenom store fantasybøker eller lignende.

Dette gjennomsnittet er basert på skjønnlitteratur, med utgangspunkt i vanlige romaner.

Les mer: Hvorfor har alle nye bøker samme pris i butikken? Forklart.

Om du trenger et eksempel på en typisk boklengde så kan du se på den første boken i Harry Potter-serien (Harry Potter og de Vises Stein). Den er omtrent 77 000 ord lang, rett under gjennomsnittet for en roman.

Så om du har den boka liggende hjemme kan den være et fint referansepunkt for omtrent hvor langt du kan regne med å skrive. De senere bøkene i Harry Potter-serien ble betydelig lengre, og den lengste var på over 250 000 ord.

Les også: Hvordan få mer tid til bøker i hverdagen.

Selv om dette er et gjennomsnitt, betyr det ikke at boken din trenger å være så lang eller så kort. En bok bør være akkurat så lang at man får fortalt alt man ønsker å fortelle, men ikke noe mer enn det. Det viktigste er hva man skriver og hvordan man skriver det, og svært få bøker får noe nyttig ut av å prøve å øke lengden uten noen tanke bak det.

Les også:

Legg igjen en kommentar