Hvordan koke glassflasker

Dersom man har tenkt å ha noe stående på en glassflaske i lang tid er det lurt å koke dem først. Da blir du garantert kvitt alt av bakterier og sånt, og syltetøyet eller hva enn du skal ha i glasset kan ligge helt sterilt.

De fleste glass tåler å bli kokt, men ikke alle. Dersom du er usikker kan du selv velge om du vil ta sjansen eller om du heller vil la være. I verste fall sprekker de når du koker dem.

Om du trenger glassflasker som tåler koking kan Norgesflasken kjøpes fra Hyttefeber. Disse tåler godt koking, og er supre til å oppbevare saft eller lignende i over lang tid.

Les også: Slik lager du geitramssaft. Denne er perfekt å fryse i glassflasker.

Men hvordan skal man egentlig koke flasker?

For å koke flasker trenger du bare en stor kjele som fylles med kaldt vann. Varm det opp til det koker. Mens du venter på at det koker vasker du flaskene godt med vann og såpe, og skyller det vekk. Når vannet koker lar du flaskene ligge i det kokende vannet i omtrent to minutters tid, så blir de helt sterile.

Husk at glassflasken er glovarm når den har kokt i to minutter, så du bør ta den opp med en klype (som også helst bør være steril).

Etter dette er det bare å kjøle dem ned ved å la de stå i fred litt, og fylle opp med det du skal ha på dem. Man kan også bruke et håndkle til å tørke det raskere dersom man ikke har tåmodighet til å la det lufttørke.

Denne artikkelen inneholder annonser for Hyttefeber.

Les også:

Legg igjen en kommentar