Hvordan lage egen julebrussaft

Når Fun Light lanserte julebrussaft for første gang i 2020 tok det virkelig Norge med storm. Det var ikke mange ukene ut i november før det var helt utplukket i alle butikker i hele landet, og flasker med julebrus ble solgt for hundrevis eller til og med tusenvis av kroner på Finn.no.

Om du er en av dem som håper på å få kjøpt Fun Light Julebrussaft til jula 2020 må du enten punge ut dyrt for det, eller bare glemme det. Fun Light har nemlig sagt at de ikke rekker å lage noe mer før jul, så neste sjanse blir til julen 2021.

Et annet alternativ er selvsagt å lage sin egen julebrussaft. Hvis du følger oppskriften nedenfor vil du få en saft med nesten lik smak som Fun Light Julebrussaft! Det er heller ikke spesielt vanskelig, så alle kan få det til.

Slik lager du hjemmelaget julebrussaft

Bland sammen 1 liter vann med 400 gram sukker og revet sitronskall fra én sitron (bruk kun det gule skallet ytterst, ikke det innerste skallet). Varm dette opp til det koker, og rør underveis til alt sukkeret har løst seg opp i vannet.

Tilsett omtrent 2-3 teskjeer anisfrø som knuses lett, 150 gram rips og en halv vaniljestand uten frø. Dette skal koke i omtrent 15 minutter, og underveis skal man mose og knuse ripsene mot kanten av gryten for å frigjøre saften fra dem.

Når det har kokt i et kvarters tid er det bare å fjerne gryten fra platen. La saften få kjøle seg ned til romtemperatur (dette tar flere timer).

Når saften har nådd romtemperatur siler du vekk ripsrestene, og heller den over på flasker. Bruk enten vanlig sil om du tåler litt grums, eller kaffefilter om du helst ikke vil ha grumset med i flasken.

Les også: Hvordan lage egen geitramssaft.

Denne oppskriften gir litt over 1 liter ublandet saft som kan blandes 1:5 med enten boblevann for å lage ekte julebrus, eller vann for å lage julebrussaft.

Hell gjerne saften på flasker som kan fryses hvis du ikke har tenkt å bruke den innen den neste uken. En god flaske er den klassiske Norgesflasken, som kan kjøpes hos for eksempel Hyttefeber. Denne tåler både frysing og koking, og er perfekt for å oppbevare saft.

Les også: Slik kan du sterilisere glassflasker.

Gi bort julebrussaft i julegave!

Å kjøpe en koselige Norgesflaske som fylles med hjemmelaget julebrussaft er jo en koselig gave som garantert kommer til å falle i smak. Spiselige julegaver er alltid like hyggelig å få, og denne er perfekt å kose seg med i romjula på morgenkvisten. Her får man garantert god julestemning!

Denne artikkelen inneholder annonser for Hyttefeber.

Les også:

Legg igjen en kommentar