Hvordan slette sertifikat på iPhone

Det er mange som opplever problemer med sertifikater på iPhone, og typisk er feilmeldingen at sertifikatet er utgått. Dette kan være irriterende når man skal bruke e-posten eller appen som har sertifikatet, men heldigvis er det enkelt å slette sertifikatet på iPhone.

Den vanligste feilen når man får et utgått sertifikat er at e-posten din ikke lenger har et gyldig SSL-sertifikat. Dette skjer typisk på private e-poster med eget domene, eller på jobbe-poster hvor IT-avdelingen er litt rotete.

Men hvordan slette man egentlig sertifikater på iPhone?

For å slette sertifikater må du klikke deg inn på Innstillinger og velge Generelt. Klikk videre på Om, og velg den som heter Innstillinger for sertifikatgodkjenning. Her får du en full oversikt over alle rotsertifikatene sine, og kan enkelt dra bryteren for å slå de av eller på.

Les også: Slik sletter du apper på iPhone.

Det er på en måte ikke mulig å direkte slette sertifikatene, men siden du kan slå dem av permanent er samme løsningen oppnådd. For å sette dem må du eventuelt slette appen eller e-posten som bruker sertifikatet, siden denne hele tiden vil prøve å verifisere det.

Når du deaktiverer sertifikatet får du i alle fall slutt på feilmeldingene om at du mangler sertifikat.

Les også:

Legg igjen en kommentar