Hvordan slette apper på iPhone og iPad

Det er hundretusenvis av ulike apper man kan laste ned til iPhone og iPad, og det er fort gjort å ende opp med å ha en skjerm fylt av godt over hundre apper, spesielt dersom man er glad i å spille ulike småspill på mobilen eller nettbrettet sitt.

Noen ganger kan det derimot bli litt for mye av det gode, eller at man rett og slett begynner å gå tom for lagringsplass. Da kan det være nødvendig og nyttig å skulle slette noen apper, men hvordan sletter man egentlig apper fra iPhone og iPad?

For å slette apper fra iPhone begynner du med å holde fingeren over ikonet. Da får du opp en meny, og velger enkelt nok «Slett app». Klikk på «Slett» igjen når den ber om bekreftelse, så er appen slettet.

På litt eldre telefoner kan du trykke forsiktig på en app for å få alle appene til å riste. Da vil det vises et kryss i hjørnet av hver app. Klikk på denne for å slette appen.

Når dette er gjort er appen slettet permanent fra telefonen eller nettbrettet ditt, og dersom du vil ha den tilbake må du tilbake til App Store og laste den ned. Dersom du betalte for appen er den fortsatt knyttet opp mot brukeren din, så du må ikke kjøpe den på nytt, og kan når som helst laste den ned fra App Store igjen.

Slett apper på iPhone fra oversikten

Du kan også slette apper fra en stor liste over alle appene dine ved å gå til «Innstillinger», velge «Generell», og deretter «Lagrings og iCloud». Klikk så på «Administrer lagring» og velg den appen du vil slette. Når du er inne på en enkelt app vil det være en stor, rød knapp med teksten «Slett app» under informasjonen om appen.

Resultatet her er akkurat det samme som om du skulle slettet den med metoden ovenfor, så det er bare å velge den metoden du liker best.

Les også: Slik kan du nullstille en iPhone.

Derfor er det lurt å slette apper du ikke bruker

Det er fort gjort å fylle hele mobilen eller nettbrettet sitt med apper, men det er lurt å slette apper du ikke jevnlig bruker. Hver app har jo fått tilgang til visse ting, og mange apper lagrer mye mer data om deg og bruken din enn du liker å tro.

En del apper lagrer til og med posisjonsdata selv når appen ikke er aktiv, så det er lurt å gjøre det til vane å slette apper du ikke nødvendigvis bruker lenger.

Kan man slette alle apper?

Det er mulig å slette de fleste apper, men ikke alle. Appene som følger med iOS som Notater, Kontakter, Kalender eller lignende er låst til mobilen, og det er ikke mulig å slette dem.

Les også:

Legg igjen en kommentar