Hvordan oppdatere apper på iPhone (iOS)

Når man oppdaterer apper på iPhone får man ikke bare ofte nytt innhold i appene, men også en tryggere app som har rettet opp i potensielle sikkerhetshull. Det anbefales alltid å holde appene sine oppdatert, for ikke-oppdaterte apper er en stor sikkerhetsrisiko man ikke vil utsette seg for.

Veldig mange har automatisk oppdatering av alle appene sine, og da gjør jo mobilen jobben for deg. Denne vil da jevnlig søke etter oppdateringer til apper og oppdatere til nyeste versjon når man er koblet til et trådløst nettverk. Ulempen med automatisk oppdatering er at det bruker en del strøm, så det kan være lurt å slå det av hvis du vil få bedre batteritid på iPhonen din.

For å oppdatere apper selv på iPhone må du gjøre følgende:

  1. Åpne App Store-appen.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst.
  3. Klikk på Oppdater alle, eller Oppdater ved siden av hver enkelt app.

Når du klikker på Oppdater (alle) begynner mobilen å laste ned den nyeste oppdateringen til appen. Når den er ferdig lastet ned installeres oppdateringen på appen, og så kan den brukes.

Hvis du skal oppdatere flere apper blir det laget et automatisk køsystem hvor én og én app lastes ned og oppdateres. Som regel tar det ikke lang tid å oppdatere selv veldig mange apper, for hver oppdatering er typisk under 20 MB stor.

En iPhone

Hvor ofte bør man oppdatere apper på iPhone?

Apper som ikke er oppdaterte er en seriøs sikkerhetsrisiko, så det anbefales å oppdatere appene sine minst hver uke. Om dette er for mye stress kan du anbefale automatisk oppdatering av apper, så gjør mobilen jobben for deg.

Hvis du ikke bruker appene kan det være lurt å slette dem. Da sparer du plass, og slipper å tenke over at de kan bli et sikkerhetsproblem hvis du glemmer å oppdatere dem.

Les også: Slik sletter du apper på iPhone.

Hvordan aktivere automatisk oppdatering av apper på iPhone

Hvis du vil aktivere automatisk oppdatering av apper på iPhonen din trenger du bare å gjøre følgende:

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Velg App Store.
  3. Gå til fanen Automatiske nedlastinger.
  4. Dra slideren til grønn posisjon på Appoppdateringer.

Nå vil mobilen din automatisk laste ned og installere oppdateringer til appene dine når den er koblet til trådløst internett. Hvis du ønsker at den også skal laste ned appoppdateringer via mobildata må du gå til feltet Mobildata og huke slideren til grønn posisjon på Automatisk nedlastinger.

Du kan også sette opp en maksgrense for hvor store oppdateringene via mobildata skal være, slik at du ikke uventet bruker opp hele kvoten din med mobildata på noen enorme apper.

Les også:

Legg igjen en kommentar