Hvordan oppdatere utvidelser på WordPress

De fleste som bruker WordPress bruker en god håndfull med ulike utvidelser i tillegg til selve systemet, og disse kan brukes for å legge til funksjoner eller endre på hele nettsiden din.

Dette er jo vel og fint, men det er også viktig å være klar over at alle utvidelser er en sikkerhetsrisiko. Utdaterte utvidelser er nemlig en stor kilde til at WordPress-sider hackes, og veldig mange utvidelser har sårbarheter som hackere potensielt kan utnytte.

Derfor er det veldig viktig å holde alle utvidelsene på WordPress oppdatert. Mange av oppdateringene inkluderer nemlig sikkerhetsoppdateringer som tetter igjen sikkerhetshull og sånt, og å holde WordPress med utvidelser og temaer oppdater er en av grunnpillarene for å ha en trygg nettside som ikke blir hacket.

Les også: Slik forhindrer du at hackere kan ta over WordPress-nettsiden din.

Nedenfor skal vi se på hvordan du enkelt kan oppdatere utvidelsene på WordPress selv. Dette er ikke noe krevende, og du trenger i alle fall ikke å bruke penger på å la en ekstern konsulent gjøre jobben for deg.

Vi anbefaler også å ta en backup av WordPress-nettsiden din før du oppdaterer utvidelsene. Det er svært sjeldent at oppdatering av utvidelser ødelegger noe på nettsiden din, men med en sikkerhetskopi er du i alle fall 100 % trygg på at alt kan fikses igjen hvis det først skulle skje.

Slik oppdaterer du utvidelser på WordPress selv

Dersom du har en utvidelse som kan oppdateres ser du dette på menyen når du er logget inn på WordPress med en adminkonto. Som du ser på bildet nedenfor vil det være et oppdateringsikon med et tall bak, og dette tallet symboliserer hvor mange ting som må oppdateres. Det er ikke sikkert at alle disse er utvidelser, for også både temaer og WordPress selv må oppdateres fra tid til annen.

Knapp for oppdateringer på wordpress

Dersom du har oppdateringer på WordPress-siden din må du bare gjøre følgende:

  1. Klikk på oppdateringsikonet eller klikk på «Kontrollpanel» og velg «Oppdateringer» (begge vises på bildet ovenfor).
  2. Bla litt ned på siden til du ser fanen for «Utvidelser».
  3. Huk av de utvidelsene du vil oppdatere, eller klikk på «Valg alle». (Se også bilde nedenfor).
  4. Klikk på «Oppdater utvidelser».
  5. Bli værende på siden mens utvidelsene oppdateres. Dette kan ta litt tid om det er snakk om mange eller store oppdateringer.
  6. Nå er utvidelsene oppdatert, og du kan klikke deg ut fra siden.
  7. Ta en sjekk på nettsiden din for å forsikre deg om at alt fungerer som det skal.
Oppdatering av utvidelse på wordpress

Det hele er egentlig ganske enkelt når man har kommet i gang med det, og etter et par ganger går det helt av seg selv.

Hvor ofte bør man oppdatere utvidelser?

Man bør sjekke etter oppdateringer av utvidelser ganske ofte. Dersom du er innom nettsiden og ser at det er utvidelser som kan oppdateres bør du ta backup og oppdatere dem med det samme. Noen ganger skyldes nemlig oppdateringene at utvikleren har tettet et sikkerhetshull, så da kan det være veldig lurt å oppdatere så fort som mulig.

Slik slår du på auto-oppdatering av WordPress-utvidelser

Dersom du ikke gidder å styre med å oppdatere utvidelser manuelt kan du slå på automatisk oppdatering av de du måtte ønske.

For å slå på autooppdatering må du gå til «Utvidelser» og velge «Installerte utvidelser». Huk av de du ønsker at skal oppdateres automatisk, og gå til toppen. Klikk der det står «Massehandlinger» og velg «Slå på auto-oppdateringer». Deretter klikker du på «Bruk», så oppdateres alle disse utvidelsene helt av seg selv i fremtiden.

Slå på automatisk oppdateringer av utvidelser på wordpress

Les også:

Legg igjen en kommentar