Hvordan installere nye utvidelser på WordPress

WordPress er den desidert mest brukte plattformen for å drive blogger og nettsider, og mye av grunnen til at den er så populær er at den er enkelt å komme i gang med, samtidig som det er tusenvis av ulike utvidelser som gjør det enkelt å legge til nye funksjoner på nettsiden eller bloggen din.

Om du for eksempel ønsker deg et kontaktskjema, spambeskyttelse, beskyttelse mot hacking, en funksjon som gjør det mulig å gjøre om siden til en nettbutikker, eller måling av trafikk på siden din, er alt dette superlett å skaffe ved å installere en utvidelse.

En utvidelse kan gjøre alt fra småtterier til å endre på nesten hele siden din. Noen utvidelser fikser altså bare småting som kanskje irriterer deg, mens andre kan gjøre om WordPress fra en blogg til en nettbutikk eller en portfolio nettside på et par øyeblikk.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du enkelt kan installere egne utvidelser (eller plug-ins som det heter på engelsk) på WordPress-nettsiden enkelt og raskt.

Skrive på WordPress

Ta backup før du installerer nye utvidelser!

Hver eneste gang man gjør en endring på WordPress-nettsiden sin er det en risiko for at det skjer noe galt. I 99,9 % av alle tilfeller går det helt fint å installere og bruke nye utvidelser, men det er likevel lurt å gjøre det til en vane å ta en backup av nettsiden din før du installerer eller oppdaterer utvidelser.

Vi har allerede skrevet en guide om å ta backup av WordPress-nettsider, så ta en titt på denne om du er usikker på hvordan du tar en sikkerhetskopi.

Slik installerer du en ny utvidelse på WordPress selv

Når du er klar til å installere nye utvidelser på WordPress-nettsiden din må du gjøre følgende:

 1. Logg inn med en administratorbruker på WordPress-nettsiden din.
 2. Klikk på «Utvidelser» og velg «Legg til ny».
 3. Nå kan du søke etter utvidelsen du vil installere i søkefeltet helt opp til høyere (se bilde nedenfor).
 4. Klikk på knappen med «Installer nå» på den utvidelsen du vil ha.
 5. Vent mens utvidelsen lastes ned og installeres.
 6. Når den er klar må du klikke «Aktiver» på samme sted som det tidligere stå «Installer nå» for å aktivisere den.

Nå skal utvidelsen være både installert og aktivert, og du kan bruke den! Det er litt ulikt hvor man finner kontrollpanelet til de ulike utvidelsene, for dette bestemmer utvikleren av utvidelsen. Noen får en egen meny i hovedmenyen på administratorpanelet ditt, mens andre er litt mer skjult. Mange finnes under fanen «Innstillinger» helt nederst i adminmenyen din.

Hvordan laste opp en utvidelse på WordPress-nettsiden sin

Dersom du har fått laget en personlig utvidelse har du kanskje fått tilsendt filer. For å laste opp, installere og aktivere en utvidelse du har lagret på datamaskinen din må du gjøre følgende:

 1. Logg inn på en adminkonto på WordPress-siden din.
 2. Velg «Utvidelser» og «Legg til ny».
 3. Klikk på «Last opp utvidelse» helt øverst ved siden av tittelen.
 4. Velg den .zip-mappen med utvidelsen du vil laste opp.
 5. Vent litt mens utvidelsen lastes opp og installeres.
 6. Aktiver utvidelsen når den er klar.

Og med det så er denne utvidelsen også lastet opp, installert og klar til å brukes.

Slik laster du opp en utvidelse på WordPress

Det er jevnt over få fordeler med å fysisk laste ned utvidelsen for så å laste den opp på nettsiden sin. Dette er noe man først og fremst gjør når man har betalt et firma for å lage en personlig tilpasset utvidelse til nettsiden sin, så hvis du skal bruke en av de standardutvidelsene er det mye bedre å bruke den første metoden vi beskrev i artikkelen.

Les også:

Legg igjen en kommentar