Hvordan oppdatere apper på Android

Det er viktig å holde appene på mobilen sin oppdatert, for utdaterte apper kan faktisk inneholde sårbarheter som gjør deg utsatt for hackerangrep eller lignende. Vi anbefaler alltid alle å holde appene på Android oppdatert til enhver tid, og de fleste har jo slått på automatiske oppdateringer som gjør jobben veldig enkel.

Dersom du ikke har automatisk oppdatering av apper er det viktig at du oppdaterer de fra tid til annen selv. Men hvordan oppdaterer man egentlig appene sine på Android?

For å oppdatere apper på Android-mobiler må du gjøre følgende:

  1. Åpne Play Store / Play Butikk-appen.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyere for å åpne menyen.
  3. Velg «Mine apper og spill».
  4. Vent litt mens mobilen søker gjennom appene.
  5. Klikk på enten «Oppdater alle», eller velg «Oppdater» ved siden av den appen du vil oppdatere.
  6. Nå oppdateres appene dine!

På bildet ved siden av ser du hvordan det hele ser ut når man har en del apper som må oppdateres. Der kan man altså velge å oppdatere alle sammen på én gang, eller ta én og én.

Hvor ofte bør man oppdatere appene sine på Android?

Man bør egentlig oppdatere appene sine ganske jevnlig, og prøve å gjøre det til en rutine å ta en sjekk minst en gang i uken. Alternativt kan du velge å slå på automatisk oppdatering av apper.

Slik aktiverer du automatisk oppdatering av apper på Android

For å aktivere automatisk oppdatering av apper på Android-mobilen din må du også inn på Play Butikk-appen, men velger «Innstillinger» og deretter «Oppdater apper automatisk» fra menyen. Deretter klikker du på «Bare via Wi-Fi», så oppdateres apper når du er koblet til trådløst internett.

Det er ganske enkelt, og når denne funksjonen er på vil mobilen regelmessig sjekke etter oppdatering, laste disse ned og installere oppdateringen helt av seg selv.

Oppdatering: Denne artikkelen ble oppdatert for å reflektere fremgangsmåten i den nyeste utgaven av Play Store i april 2021.

Les også:

Legg igjen en kommentar