Hvordan bli kvitt vibratorer på riktig måte

Det er ikke lenger spesielt tabu å ha en vibrator eller andre sexleketøy, selv om det kan føles flaut for mange likevel. Man kan enkelt bestille og kjøpe sexleketøy som vibratorer på internett, men hva gjør du når det er tid for å kaste det gamle, og kanskje ødelagte, sexleketøyet?

Alle vibratorer og sexleketøy som går på batterier eller på en annen måte har elektronikk i seg regnes som småelektronikk, og skal gjenvinnes. Alle butikker som selger småelektronikk er lovpålagt å ta imot gammel småelektronikk gratis, og kildesortere dette. Så du kan levere det der du kjøpte det. Du kan også kaste det som elavfall på en gjenvinningsstasjon.

Loven sier at enhver forhandler av småelektronisk utstyr også skal ta imot all type småelektronikk. De trenger ikke å selge verken samme produkt eller det merket, og du trenger ikke å ha kjøpt produktet i denne butikken.

I praksis betyr det at du kan gå inn på omtrent hvilken som helst butikk som selger småting som går på batterier og be de kildesortere den gamle vibratoren for deg. De færreste velger derimot denne løsningen, for det er kanskje ikke spesielt hyggelig verken for deg selv eller for den ansatte i butikken.

Les mer om å kildesortere småelektronikk her.

Det man istedenfor kan gjøre er å gå til en stor aktør som selger elektronikk, som for eksempel Power eller Elkjøp. Så lenge butikken er over 400 kvm er de pliktet til å ta imot all småelektronikk, og som oftest løser de dette ved å ha gratis mottakscontainere på baksiden av butikken. Da er det bare å gå på baksiden av butikken og kaste den gamle vibratoren diskré ned i containeren.

Truse og vibrator

Du kan levere gamle vibratorer til Kondomeriet

Kondomeriet tar samfunnsansvaret med å unngå feilsortering av sexleketøy på alvor, og har innført en egen returordning. Du kan derfor gå til en hvilken som helst Kondomeriet-butikken for å levere inn gamle sexleketøy og vibratorer der, uansett om du kjøpte den der eller ikke.

Du får i tillegg 20 % rabatt på kjøp av et nytt leketøy!

Det er også mulig å sende gamle sexleketøy inn til Kondomeriet for å få dem til å kildesortere disse for deg. Bare klikk deg inn på linken for å få adressen og mer informasjon om dette. Dersom du synes det er veldig flaut å skulle returnere gamle vibratorer i person kan jo dette være et fint alternativ for å få kildesortert det gamle sexleketøyet ditt.

Gamle vibratorer skaper trøbbel for søppelsortering!

Det er veldig mange som kaster gamle vibratorer og sexleketøy i restavfallet, og dette har faktisk skapt problemer flere steder i landet. All elektronikk må nemlig fjernes fra restavfallet før det forbrennes, så da må en stakkar jobbe med å skille ut gamle vibratorer fra resten av restavfallet. Da er det mye bedre å ta seg bryet med å kildesortere dem først som sist!

Les også:

Legg igjen en kommentar