Hvordan resirkulere bøker

Det er fort gjort å ende opp med en stappfull bokhylle, gjerne med en hel haug bøker man aldri har lest, og heller neppe noen sinne kommer til å ta seg tid til å lese. Kanskje gikk man litt for langt når man var på bruktbutikken for noen år tilbake, eller kanskje har man fått noen kjedelig biografier i julegave uten å ha noen intensjon om å lese dem.

Ofte kan det være andre som har lyst til å kjøpe eller ta imot bøkene du ikke lenger har lyst til å ha stående hjemme, mens andre ganger må man rett og slett bare kaste dem. Men hvordan skal man egentlig sortere bøker for å resirkulere dem?

Når man skal kaste bøker kan pocketbøker kastes i avfallet som heter papp og papir. For vanlige innbundne bøker i perm må man enten kaste hele boka i restavfall, eller rive ut sidene. Om du river ut sidene kan disse kastes i papp og papir, mens selve permen skal kastes i restavfallet.

Grunnen til at man ikke kan kaste vanlige bøker med perm rett i papp og papir er at materialet som brukes for å binde sammen selve sidene med permen ikke kan gjenvinnes sammen med papp og papir. Derfor må man altså rive ut sidene eller kaste hele boken i restavfallet.

Om du skal kaste mange bøker kan det jo være litt stress å skulle rive ut sidene fra alle sammen, men det er også dette som er det beste for miljøet. Så kan du heller vurdere om du skal satse på å skaffe deg et godt lesebrett eller teste ut lydbøker i fremtiden for å unngå at ennå flere bøker må kastes til slutt.

Det er altså ikke så vanskelig å skulle kildesortere bøker, bare man husker at perm fra innbundne bøker aldri skal i papirdunken.

Les også:

Legg igjen en kommentar