Hvordan resirkulere cellofan

Cellofan er et kjekt stoff for å pakke inn ting som noen typer godteri eller annen snacks, og fungerer dessuten godt som en type gavepapir når man skal gi bort noe spiselig. Men hvordan skal man egentlig resirkulere cellofan når den skal kastes?

Cellofan skal faktisk kastes i restavfallet, for til tross for at den ligner på plast er det ikke plast. Den skal derfor ikke i plastavfallet i det hele tatt, men heller i restavfallet.

Julebakst med cellofan.
Julebakst med cellofan.

Så neste gang du skal kaste cellofan bør du ha tunga rett i munnen slik at det havner i riktig dunk. Dessverre er det veldig mange som ikke klarer å skille mellom cellofan og plast, og da havner det i feil boks, og kan forringe kvaliteten på resten av plasten som kildesorteres.

Slik skiller du mellom cellofan og plastfolie

Cellofan og plastfolie kan se veldig likt ut, men det er heldigvis veldig enkelt å skille disse to fra hverandre. Alt du trenger å gjøre er å krølle cellofanen eller plasten sammen til en ball. Hvis det er plast vil den på en måte brette seg ut igjen selv, mens cellofanen vil være sammenkrøllet som når du laget ballen.

Så om den åpner seg får den i plastavfallet, men hvis ikke må den kastes i restavfallet.

En del ting som kalles cellofan er i virkeligheten plast

Det er en del forvirring rundt hva som faktisk er cellofan og plast blant folk flest, og det er mange som tror at all plast som knitrer faktisk er cellofan. Men det finnes faktisk mange typer plast som oppfører seg ganske likt som cellofan, og som knitrer når man beveger på den. Igjen må du bruke metoden ovenfor for å faktisk avgjøre om det er plast eller cellofan du bruker.

Les også:

Legg igjen en kommentar