Hvordan kvitte seg med ribbefett

Ribbe er en av de vanligste julemiddagene i hele Norge, men når man steker ribbe blir det alltid et godt fettlag til overs. Det er dessverre mange som tenker at det er OK å skylle dette ned i vasken, men dette kan faktisk føre til at man lokker rotter og andre skadedyr til å flytte inn i rørene sine, og i noen kommuner har dette faktisk vært et stort problem i romjula.

Man skal aldri skylle ribbefett ned i vasken eller sluket! Men hvordan skal man egentlig kvitte seg med ribbefettet på en god måte?

Den beste måten å bli kvitt ribbefett på er ved å la stekebrettet med ribbefettet stå litt kjølig i en times tid. Da vil fettet kjøles ned til det punktet hvor det stivner, og du kan enkelt skrape det ut. Kast ribbefettet i matavfallet. Bruk tørkepapir for å få vekk alle fettrester før du skyller stekebrettet.

Og verre er det faktisk ikke. Det er viktig at så lite fett som mulig havner i sluket, så gå gjerne godt over det med tørkepapiret før du vasker stekebrettet. Tørkepapiret med fettrester kan også kastes i matavfallet, eller eventuelt i restavfallet om du heller ønsker det.

Derfor bør du ikke kaste ribbefettet i sluket på vasken

Det er et par skikkelig store problemer med å la ribbefettet renne ned i sluket på vasken, og for det første tiltrekker det seg dyr. Spesielt er rotter glade i fett, og de kan faktisk tåle å krabbe opp i rørene dine for å spise fettet. Da er det nokså lav terskel for at de lager et bol i hjemmet ditt, og før du vet ordet av det har du rotteproblemer.

Rotter er med vanlig i byer og sentrumsområder hvor det er tett, og mindre vanlig ute på bygda, men det kan skje overalt.

For det andre er det alltid en risiko for at ribbefettet tetter igjen rørene dine. Når ribbefett kjøles ned blir det jo stivt, så hvis du heller kaldt vann ned sluken kan ribbefettet stivne og tette igjen røret. Og det kan være mye vanskeligere

Les også:

Legg igjen en kommentar