Hvordan bli kvitt fett fra pinnekjøtt

Det er få retter som er like godt som pinnekjøtt i jula, men som med mye av julematen blir det store mengder fettrester fra når man damper pinnekjøtt. Dette fettet bør aldri kastes i sluket i vasken ettersom det kan tette igjen rørene eller tiltrekke seg dyr, så hvordan blir man egentlig kvitt fett fra pinnekjøtt på riktig måte?

For å kvitte seg med fett fra pinnekjøtt må du la kjelen hvor pinnekjøttet ble kokt kjøles ned. Da stivner pinnekjøttfettet, og du kan bruke en skje eller lignende til å skrape det ut av kjelen og kaste det i matavfallet. Bruk tørkerull for å få med alle de siste fettrestene når du har skrapet ferdig.

Det er viktig å fjerne så mye fett fra kjelen som mulig før man vasker den, for selv små mengder fett kan føre til problemer. Det vanligste problemet med å skylle ut fett fra pinnekjøtt i sluket i vasken er at det vil stivne når det kjøler seg ned. Da kan det feste seg til rørene slik at de tetter seg.

Det andre problemet er at fettet kan tiltrekke seg dyr, og da spesielt rotter. Om de finner fett i rørene til huset ditt er det en viss risiko for at de slår seg ned enten i rørene eller i en kjeller eller noe sånt, så da kan man få problemer med skadedyr.

Så det er altså gode grunner for at man skal stivne fettet fra pinnekjøttet og kaste det i søpla istedenfor. Som nevnt er det best å kaste det i matavfallet, men det kan også i en del kommuner være OK å ha det i restavfallet.

Les også:

Legg igjen en kommentar