Hvordan lade bilbatteri hjemme

Om du er glad i å kjøre korte turer vil bilbatteriet tappes overraskende fort, spesielt på vinteren når bilbatterier har redusert kapasitet. Om du oppdager at batteriet plutselig er helt flatt trenger du trolig ikke å kjøpe et nytt batteri med det første, for som regel holder det i massevis å lade opp det gamle bilbatteriet ditt.

For å lade bilbatteriet hjemme trenger du en batterilader (kan kjøpes hos Eurodel). Denne kobler du til bilbatteriet ditt, enten mens det står i bilen i garasjen, eller ved å fysisk ta ut batteriet for å lade det innendørs.

Merk at det utvikler seg knallgass når du lader bilbatterier, så dette må gjøres under en vifte eller et annet sted hvor gassen blir fjernet. Denne gassen er utrolig farlig om du har åpne flammer i nærheten av den, så sørg for god nok ventilasjon. Det vil bli en seriøs eksplosjon om du ikke lufter ordentlig før du bruker noe med en åpen flamme i rommet.

Selve ladningen av bilbatteriet er enkel. Koble polene på riktig pol på batteriet, velg riktig strømstyrke på laderen, og sett den i støpselet. Da begynner den å lade, og etter rundt 12 timer pleier batteriet å være fulladet.

De fleste bilbatteriladere kommer med en oversikt som viser hvor ladet eller utladet batteriet er, så denne kan du bruke som en indikasjon på hvor lenge batteriet må stå. Men som regel bør det stå natten over hvis det er helt flatt.

Lading av bilbatteri

Når batteriet er ferdig ladet tar du ut strømmen eller slår av laderen før du fjerner polene. Deretter kan du fjerne polene, og sette batteriet tilbake i bilen dersom du fjernet det fra bilen.

Husk at når du skal koble batteriet vekk fra bilen er det viktig å alltid ta av den negative polen først. Denne skal også kobles på først igjen når du skal koble det fulladede batteriet til strømmen i bilen igjen.

Denne artikkelen inneholder annonser for Eurodel.

Les også:

Legg igjen en kommentar