Hvordan blokkere apper på iPhone / iPad

Hvis du har et barn som bruker mobilen eller iPaden din har du garantert opplevd at de har åpnet apper de ikke skal bruke. Kanskje surrer de rundt i kontaktlisten din (tenk om de tinger noen!), eller åpner apper som Vy-appen og er sekunder unna å bestille dyre togbilletter på andre siden av landet!

Det er i alle fall en risikosport å la barna få leke med iPhonen alene, selv om du tror de skal holde seg til spillene sine. Det er heldigvis også veldig enkelt å blokkere tilgangen til visse apper på iPhone og iPad, og alt du trenger å gjøre er å sette opp såkalt Skjermtid på enheten din.

For å blokkere apper må du først aktivere en funksjon som heter Skjermtid. Denne følger med på alle iPhoner og iPader, og du går til «Innstillinger» og velger «Skjermtid». Første gangen må du velge en «Foreldrekode» som du må huske, for denne brukes for å endre innstillinger.

Når Skjermtid er slått på velger du «Appgrenser» fra Skjermtid-menyen, og klikker «Legg til grense». Sett grensen til 0 minutter for alle appene du vil blokkere, og la de andre appene få en lengre grense.

En iPhone.

Med Skjermtiden satt til 0 minutter får barnet bare opp en feilmelding når de prøver å åpne appene med beskjed om at du ikke har mer tid igjen på appen.

Når du som voksen skal bruke mobilen igjen må du gå til Innstillinger og velge Skjermtid. Deretter slår du av Skjermtid ved å bruke foreldrekoden din, så kan du bruke alle appene som du måtte ønske.

Da er det bare å huske å slå på funksjonen Skjermtid igjen før barnet får tilgang til mobilen igjen, så kan dere begge bruke mobilen uten å være livredd for at barnet skal gjøre noe den ikke burde når den fikler med iPhonen din.

Les også:

Legg igjen en kommentar