Hvordan begrense skjermtid for barn på iPhone

Dagens barn bruker gjerne altfor mye tid foran skjermen uansett om de ser på TV, spiller på mobilen, eller er på YouTube. Hvis du føler at det har sklidd litt ut av kontroll er du langt ifra den eneste, men den gode nyheten er at det er enkelt å begrense skjermtiden til barn med iPhone.

Det finnes nemlig egne funksjoner du kan bruke for å begrense hva barnet kan gjøre på iPhone eller iPad. Ikke bare kan du sette tidsbegrensninger for skjermbruk på selve mobilen, men du kan også blokkere visse nettsider, visse apper, forhindre bruk av ekte penger, og begrense andre deler av mobilen.

For å begrense skjermtiden til barn på iPhone gjør du følgende:

  1. Gå til «Innstillinger».
  2. Velg «Skjermtid».
  3. Klikk «Fortsett».
  4. Velg om det er din enhet eller barnets enhet.
  5. Følg instruksjonene med å opprette en foreldrekode.
  6. Klikk på «Innhold og personvern».
  7. Konfigurer skjermtid som du ønsker.

I konfigurasjonene til Skjermtid kan du blokkere apper, blokkere ulike funksjoner på mobilen, og selvsagt sette tidsbegrensninger for hvor lenge barnet kan bruke enheten.

En iPhone.

Man kan sette en maksgrense på x antall minutter, sette enheten til å kun kunne brukes mellom gitte tidspunkter, eller begrense det til at hver app kun kan brukes så og så lenge. Dette er genialt for å begrense funksjonalitet mens barnet egentlig skal gjøre noe annet.

Man må ha foreldrekoden for å kunne endre på innstillingene for skjermtiden. Så uten denne kan barnet kun bruke iPhonen eller iPaden som du begrenset i innstillingene.

Du kan sette opp funksjonen til å gi deg en detaljert rapport om hvor mye tid barna bruker på skjermen, og der kan du se hvor mange minutter som ble brukt til hver app.

Les også:

Legg igjen en kommentar