Hvordan slette apper på Android

Vi har alle endt opp med å installere altfor mange apper på Android-telefonen vår over tid, slik at det bare blir et himla rot. Ikke bare er det vanskeligere å finne de appene du faktisk bruker, men mange apper kan også svekke sikkerheten til Android-systemet, bruke mer batteri, og ikke minst ta opp mye lagringsplass.

Det er med andre ord mange gode grunner for å sleppe apper du ikke lenger bruker. Dersom du sletter en app kan du når som helst laste den igjen, så valget er ikke nødvendigvis spesielt permanent, og selv apper du har kjøpt og betalt kan du laste ned igjen helt gratis.

For å slette apper på en Android-mobil trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Tapp og hold fingeren over appen du vil slette.
 2. Dra appen opp til feltet hvor det står «Avinstaller» helt øverst på skjermen.
 3. Klikk «OK» på spørsmål om du virkelig vil slette appen.
 4. Vent litt mens appen slettes.

Og nå er appen slettet fra Android-mobilen din! Da har du fått frigjort lagringsplass som kan brukes til mer spennende ting enn gamle apper som bare ligger der og samler virtuelt støv.

Android sin logo

Dersom du ikke finner appen du ønsker å slette kan det hende at den fortsatt er der, men at snarveien er slettet. Det er heldigvis enkelt å slette den uansett, og da må du gjøre følgende:

 1. Åpne Play Butikk-appen.
 2. Klikk på menyen (tre striper over hverandre).
 3. Velg «Mine apper og spill».
 4. Trykk på den appen du vil slette.
 5. Klikk på «Avinstaller».
 6. Vent litt mens appen slettes.

Og da er appen slettet selv om du ikke fant den på telefonen din. Om appen ikke dukker opp i Play Butikk-appen er den ikke installert på systemet ditt.

Det er noen apper som ikke kan slettes, som de som fulgte med på telefonen din. Disse kan du derimot deaktivere, og du gjør det på samme måte som over, bare velg «Deaktiver» istedenfor der det vanligvis står «Avinstaller».

Husk også at du når som helst kan laste ned alle appene igjen. Dette inkluderer selvsagt også apper du har betalt for. Så du trenger ikke å føle deg forpliktet til å beholde en app liggende på telefonen din bare fordi du allerede hadde betalt for den.

Hvorfor skal man slette apper på Android?

Det er flere gode grunner til å slette apper du ikke egentlig bruker på Android, og noen av de gode grunnene er som følger:

 1. Alle apper har en viss sikkerhetsrisiko. Om det er en sårbarhet i appen kan hackere i verste fall klare å utnytte dette for å få tilgang til ting de ikke skal ha tilgang på.
 2. Mange apper overvåker deg i mye, mye større grad enn du tror! Overraskende mange apper ber om tilgang til mobilens posisjonslogg og sånt, og mange godtar dette uten å tenke seg om. Da kan de spore hvor du beveger deg, og selge denne informasjonen til andre aktører.
 3. For mange apper kan være med på å gjøre telefonen din treg. Det er alltid kjipt når mobilen er tregere enn den burde, og dersom du har hundrevis av apper kan dette være synderen. Les mer om å få Android-mobiler raskere her.
 4. Du får mer ledig lagringsplass. Alle mobiler har begrenset med lagringsplass, og når du sletter alle appene du ikke lenger bruker kan du i beste fall få mange gigabyte med ekstra ledig lagringsplass. Da kan du heller laste ned ting du faktisk bruker for å ha på denne plassen.
 5. Det blir enklere å finne appene du faktisk skal bruke. Når det ikke lenger er hundrevis av ubrukte apper i appoversikten går det mye raskere og enklere å finne frem til de appene du faktisk jevnlig bruker.

Det er med andre ord mange gode grunner for å rydde litt i appbiblioteket sitt fra tid til annen på Android-telefonen sin.

Les også:

Legg igjen en kommentar