Hvordan slette Helse-data på iPhone

På nyere iPhoner følger appen Helse med som standard, og veldig mange bruker denne for å følge med på aktiviteten sin. Den kan kobles opp mot Apple Watch for et mer nøyaktig resultat, og jevnt over er det en god måte å kontrollere hvor mye aktivitet man er.

Det kan derimot være at man ønsker å slette data fra Helse-appen, for det er jo tross alt ekstremt sensitiv data som lagres der. Ikke bare sier den noe om aktiviteten din, men også om hvor og når du beveger deg, og det er mye privat informasjon der som ikke bør gis bort til uvedkommende.

Det kan være litt vrient å få til å slette Helse-data fra iPhonen din, men det er heldigvis mulig. Nedenfor har du oppskriften på hvordan du kan gjøre det selv! 4

For å slette Helse-data fra iPhonen din må du først og fremst åpne appen «Helse». Derfra klikker du på den kategorien du vil slette data fra (du må gjøre det for alle kategorier én for én). I bunnen der står det «Vis all data», og klikk på denne. Derfra kan du klikke på «Endre» i høyere topphjørne, og derfra kan du slette oppføringer. Velg «Slett alle», så slettes all data fra denne kategorien permanent.

Deretter er det bare å gjøre det for alle kategoriene du vil slette data fra. Det går heldigvis ganske fort når man vet hvordan man gjør det, så hele prosessen trenger ikke å ta mer enn noen få minutter til sammen.

Les også: Slik nullstiller du en iPhone.

Slå av lagring av ny Helse-data

Nå har du slettet alt, men med mindre du endrer på innstillinger vil Helse-appen fortsette å lagre ny data. For å slå av Helse-appen og lagringsfunksjonen går du til «Innstillinger», velger «Personvern» og klikker på «Helse». Der kan du slå av hver enkelt funksjon den lagrer, så slå av alle du måtte ønske.

Det er ikke mulig å slette Helse-appen fra iPhonen din, men når all lagring er slått av er den heldigvis helt harmløs.

Fjern Helse-data fra iCloud

I utgangspunktet lagres all data fra Helse-appen også i skyen, og du må manuelt fjerne dette hvis du ikke vil at det skal ligge lagret hos Apple. For å gjøre dette må du gå til «Innstillinger», klikke på «navnet ditt» og velge «iCloud». Derfra kan du enkelt skru av sikkerhetskopieringen av helsedata, slik at den slettes fra iCloud ved å slå av bryteren for Helse-appen.

Les også:

Legg igjen en kommentar