Hvordan lage vegansk kremost

Vegansk kremost kan lages veldig enkelt, og med riktig oppskrift smaker den minst like godt som den vanlige kremosten med melk fra kuer. Ost er jo noe av det veganere kanskje sliter mest med å finne gode erstatninger for, men med denne oppskriften trenger du i alle fall ikke å lete etter en erstatter for kremost lenger.

For å lage vegansk kremost må du bløtlegge 250 gram cashewnøtter i 30 minutter før du blander dem med 1 ss vann, 1/2 teskje salt, juice fra 1 sitron og 2 spiseskjeer næringsgjær. Kjør det i en foodprocessor i 5 minutter før du heller den glatte kremosten over i en bolle. Rør godt om og la den kjøle seg ned i kjøleskapet i 1-2 timer.

Og så enkelt er det faktisk å lage en enkel vegansk kremost. Noen liker også å bruke en spiseskje agarpulver for å få litt stivere konsistens.

Les også: Stor oversikt over vegansk proteinpulver.

Man kan også lage vegansk kremost med smak ved å røre inn hakket hvitløk, gressløk eller andre ting før den skal i food processoren. Da får man laget den smaken man selv ønsker, så her må man nesten bare prøve seg litt frem for å finne en god smak.

Når hele den veganske kremosten er ferdig laget kan den stå i kjøleskapet i 3 – 4 dagers tid før den begynner å bli dårlig. Den vil typisk bli litt tykkere i konsistensen når den har stått et par dager i kjøleskapet, så hvis du liker den helt smørbar er den best det første døgnet.

Les også: Slik får du i deg nok jern som veganer.

Vegansk kremost er supergodt i pastaretter eller til en toast, men kan også nytes rett på vanlige brødskriver hvis man foretrekker det.

Les også:

Legg igjen en kommentar