Er pasta vegansk? Forklart

Pasta er både godt, enkelt og billig, og i utgangspunktet lages det av å blande vann sammen med mel. Det er derimot noen variasjoner av pasta som bruker egg for å binde sammen pastaen, så er egentlig pasta vegansk?

Nesten all tørr pasta du får kjøpt på butikken er vegansk, og består kun av durumhvete. Fersk pasta pleier derimot ofte å inneholde egg, og er derfor ikke vegansk. Så kjøp derfor heller tørr pasta enn fersk pasta, og lag din egen pasta dersom du vil ha egen, fersk pasta.

Tørr pasta er nesten alltid vegansk

Noen mener at visse typer tørr pasta også inneholder dyreprodukter, men jeg har aldri funnet det i vanlige dagligvarebutikker her i Norge. Så dette er kanskje et fenomen man ser oftere i utlandet enn her hjemme.

Det er uansett lurt å ta en titt på innholdslisten. På de fleste tørre pastaer står det kun durumhvete på ingrediensene, og dette betyr da at pastaen er laget ved å blande sammen kvernet durumhvete med vann, før vannet så er tørket vekk igjen.

Så det er nokså enkelt for veganere å få tak i vegansk pasta, uansett om man vil ha spagetti, penne, makaroni, fusilli eller andre typer pasta. Både vanlig pasta og fullkornspasta er vanligvis vegansk.

Er pasta på restauranter vegansk?

Det er vanligst at restauranter lager sin egen, ferske pasta, og da bruker de som regel egg for å lage denne. Så pasta man kjøper på restauranter er sjelden vegansk. Hvis du skal spise en pastarett ute anbefales det å spørre kelneren før du bestiller for å sjekke om pastaen er vegansk eller ikke.

Les også:

Legg igjen en kommentar