Er Oreos vegansk? Forklart

Oreo er en av de mest populære typene kjeks både her i Norge og i andre land rundt om i verden, og ved første øyekast tenker man kanskje at Oreo inneholder melk i blandingen sin. Dette stemmer derimot ikke, så er faktisk Oreo vegansk?

Oreo regnes faktisk som 100 % vegansk, og alt innholdet er laget fra plantebaserte materialer. Om du ser nærmere på innholdsfortegnelsen ser du at det stort sett er sukker, palmolje, kakaopulver og litt salt. Som bindemiddel bruker den soya, ikke animalske bindemidler.

Oreo

Man kan med andre ord trygt spise Oreo som veganer! Det er derimot verdt å merke seg at den kan inneholde spor av melk, så melkeallergikere må være forsiktig.

Det er også brukt både soya og palmolje i Oreo. Dette er jo OK for veganere, men om man er vegansk av miljøårsaker må man vurdere om dette er noe man vil spise eller ikke.

Merk også at jeg har basert artikkelen på vanlig Oreo, som også kalles for Oreo Original. Jeg har ikke sjekket innholdet på alle de andre typene Oreo, så ta en titt selv når du er i butikken. Jeg tipper de fleste er laget av det samme som Original Oreo, man ta en dobbelsjekk for å være på den sikre siden.

Les også:

Legg igjen en kommentar