Hvor mange skritt er det i 1 km? Forklart

Man hører ofte at man burde gå minst 10 000 skritt hver dag, men selv om dette er et litt utdatert råd er det jo viktig å sette seg bevegelsesmål når man skal komme i bedre form eller gå ned i vekt.

Et typisk problem mange støter på er at de mangler X antall skritt på kvelden, og må ut for å gå seg en tur for å nå skrittmålet sitt. Men da trenger man jo å vite hvor mange skritt man bruker på 1km for å beregne hvor langt man skal gå. Så hvor mange skritt er det egentlig i 1km?

Helt gjennomsnittlig er hver kilometer rundt 1 300 skritt, men husk at alle har ulik skrittlengde! En lang person vil bruke færre skritt på 1km enn en kort person bruker. Så når du skal regne hvor mange kilometer du må gå for å nå målet ditt kan du enten ta utgangspunkt i 1300 per kilometer, eller måle hvor mange du faktisk selv bruker per km.

Også aktiviteten og farten din påvirker hvor mange skritt du får per kilometer. For eksempel vil løping og jogging ha lenger skrittlengde enn rolig gange.

Så mange kilometer må du gå for å få 10 000 skritt

For å få gått dine daglige 10 000 skritt må du gå omtrent 7,7 km hver dag. Dette finner man ved å ta (10 000 skritt / 1 300 skritt/km= 7,69 km).

Så om du skal gå 10 000 skritt i samme tur bør du beregne å gå litt i underkant av 8 km.

Når det er sagt er altså rådet om å alltid gå 10 000 skritt hver dag nokså utdatert, så man må selv velge om det er noe vits i å følge det. Men når det er sagt er det jo selvsagt bedre å gå 10 000 skritt hver dag fremfor å få 6 000 skritt hver dag. Mer aktivitet er bedre for kroppen!

Men om du synes 10 000 skritt hver dag er for mye er det ingen ting i veien med å sette seg et eget mål om å gå f.eks 8 000 skritt hver dag. Så lenge du setter deg et mål du klarer å oppnå er dette bedre enn å bare bli sittende inne.

Les også: Slik får du mer aktivitet i hverdagen.

Å øke hvor mye du er i aktivitet hver dag, kan være til med å redusere risikoen for:

  • Hjertesykdommer.
  • Overvekt og fedme.
  • Diabetes.
  • Høyt blodtrykk.
  • Psykisk sykdom som depresjon.

Disse sykdommene har selvsagt en sammensatt årsak, men det er ingen tvil om at mer aktivitet, spesielt utendørs i dagslys, er med på å begrense risikoen.

Kvinne som jogger
Kvinne som jogger. Foto publisert med tillatelse.

Tabell som viser hvor mange skritt det er etter antall kilometer

Antall kmAntall skritt
1 km1300 skritt
2 km2600 skritt
3 km3900 skritt
4 km 5200 skritt
5 km6500 skritt
6 km 7800 skritt
7 km9100 skritt
8km 10 400 skritt
9 km11 700 skritt
10 km13 000 skritt

De billigste treningsarmbåndene som måler skritt

Dersom du ønsker å måle hvor mange skritt du faktisk går i løpet av en dag anbefaler jeg sterkt å bruke et treningsarmbånd istedenfor skritteller på mobilen din. Dette vil gi et mye mer nøyaktig resultat, og gir deg god oversikt over hvor mye du faktisk beveger deg i løpet av en vanlig dag.

Dersom du vil ha et veldig billig aktivitetsarmbånd med lang batteritid til en lav pris anbefaler jeg å sjekke ut et som heter Amazfit Band. Her får man rundt 10 dagers batteritid, en god skritteller og et behagelig og lett armbånd som gir deg full kontroll over hvor mye aktivitet du er i.

Amazfit treningsarmbånd

Denne artikkelen inneholder reklame for Kjell & Co.

Les også:

Legg igjen en kommentar