Hvordan lage vegansk krem

Vegansk krem er et deilig og allsidig alternativ til tradisjonell krem, og det er enkelt å lage hjemme. Med bare noen få ingredienser kan du nyte krem uten animalske produkter.

Vegansk krem lages ved å bruke plantebaserte ingredienser som kokosmelk, nøttemelk eller aquafaba. I denne artikkelen vil vi se nærmere på ulike metoder for å lage vegansk krem, samt gi tips og triks for å få den perfekte konsistensen og smaken.

Ingredienser for vegansk krem

Det finnes flere alternativer for å lage vegansk krem, og valget av ingredienser avhenger av hvilken smak og konsistens du foretrekker. Her er noen vanlige ingredienser som brukes i vegansk krem:

Kokoskrem

Kokoskrem er et populært valg for vegansk krem på grunn av sin naturlige kremete tekstur og sødme.

For å lage krem av kokoskrem, er det viktig å bruke fullfet kokosmelk som har blitt avkjølt i kjøleskapet i minst 4 timer.

Når kokosmelken er avkjølt, vil det tykke laget av krem som dannes på toppen, kunne skilles fra det tynnere kokosvannet.

Nøttemelk

En annen metode for å lage vegansk krem er å bruke nøttemelk, som for eksempel mandelmelk eller cashewmelk.

For å lage krem av nøttemelk, er det nødvendig å blande nøttemelken med en stabilisator som for eksempel xantangummi, guarkjernemel eller agar-agar.

Aquafaba

Aquafaba er den tykke væsken som er igjen når du har drenert en boks med kikerter. Denne væsken har egenskaper som ligner på eggehvite, og kan piskes til en luftig krem.

For å lage krem av aquafaba, må du tilsette litt sitronsaft og sukker, og deretter piske blandingen til den får en kremet konsistens.

Hvordan lage vegansk krem

Uavhengig av hvilken ingrediens du velger for å lage vegansk krem, er prosessen relativt lik:

  1. Avkjøl ingrediensene og utstyret: For å få best mulig resultat, er det viktig å avkjøle ingrediensene og utstyret du skal bruke, for eksempel en bolle og visp. Dette hjelper kremen å holde sin form når den piskes.
  2. Pisk ingrediensene: Ha ingrediensene i en bolle og pisk dem sammen med en elektrisk mikser eller visp. Pisk til kremen når ønsket konsistens, noe som vanligvis tar mellom 3-5 minutter.
  3. Søtning og smak: Tilsett søtning som for eksempel sukker, lønnesirup eller agavesirup, og eventuelt smakstilsetninger som vaniljeekstrakt eller sitronskall. Pisk ingrediensene sammen til de er godt blandet og kremen har en jevn konsistens.

Bruksområder for vegansk krem

Vegansk krem kan brukes på samme måte som tradisjonell krem og er et utmerket tillegg til mange desserter og bakverk. Her er noen ideer for hvordan du kan bruke vegansk krem:

  • Kakefyll og topping: Bruk vegansk krem som fyll mellom lagene i en kake, eller som topping på cupcakes og muffins.
  • Frukt og bær: Server vegansk krem sammen med frisk frukt eller bær for en enkel og frisk dessert.
  • Iskrem: Bland vegansk krem med frukt, sjokolade eller nøtter og frys blandingen for å lage hjemmelaget vegansk iskrem.
  • Puddinger og desserter: Bruk vegansk krem som topping på puddinger som sjokolademousse, riskrem eller panna cotta.

Oppbevaring og holdbarhet

Vegansk krem kan oppbevares i kjøleskapet i en tett beholder i opptil 3-5 dager.

På grunn av den plantebaserte naturen til ingrediensene, har vegansk krem en tendens til å skille seg over tid.

Hvis dette skjer, kan du enkelt piske kremen igjen før bruk for å gjenopprette konsistensen.

Oppsummering

Vegansk krem er et velsmakende og allsidig alternativ til tradisjonell krem som kan tilberedes enkelt hjemme med plantebaserte ingredienser som kokoskrem, nøttemelk eller aquafaba.

Med ulike metoder for å lage vegansk krem og mange bruksområder, er det lett å inkludere denne dyrevennlige og bærekraftige ingrediensen i din dessertmeny.

Les også:

Legg igjen en kommentar