Hvordan lage hjemmelaget eplesaft

Det er få ting som smaker like godt som ting man lager selv, og dersom du har et epletre stående i hagen kan du bruke disse til å lage egen eplesaft. Her kan man bruke selv de eplene som ikke er så fine at man vil spise dem hele.

Fremgangsmåten for å lage egen hjemmelaget eplesaft er enkel. Bruk 6 kg epler og 1 kg sukker per liter vann. Start med å vaske eplene og skjære dem opp i båter. Legg båtene over vannet i en saftkoker, og la eplene koke til saften er trukket ut.

Denne eplesaften flytter du så over i en kjele, og tilsetter sukkeret. Sett det til koking, og la det koke helt frem til alt sukkeret har løst seg opp i blandingen.

Les også: Slik lager du geitramssaft.

Og det er egentlig alt du trenger å gjøre, for når sukkeret er løst opp er saften klar. Nå er det bare å la den kjøle seg ned, og blande ut med vann etter smak. En god start er 4 deler vann og 1 del saft, men det er jo opp til hver hvor mye saftsmak man vil ha på drikken sin.

Det er også mulig å fryse ned eplesaft, men husk at den vil utvide seg litt i fryst tilstand, så ikke fyll flasken helt til toppen. Fryst eplesaft holder seg lenge, men den bør brukes innen noen ukers tid når du tar den opp fra fryseren.

Les også: Slik kan du lage egen julebrussaft!

Sørg for at beholderen du bruker tåler å fryses, da det faktisk ikke er alle glass som tåler dette like godt. Et godt alternativ når du skal fryse saft er å bruke en Norgesflaske. Disse tåler både frysing og koking, og har dessuten et stilrent og klassisk design som gjør det koselig å servere saft fra dem.

Denne artikkelen inneholder annonser for Hyttefeber.

Les også:

Legg igjen en kommentar