Kan man spise slappe gulrøtter? Forklart

Gulrøtter er gode grønnsaker som kan brukes til mange ulike retter, men som mange grønnsaker har de begrenset holdbarhet selv når man oppbevarer dem i kjøleskapet. Gulrøtter som begynner å bli dårlige vil først bli slappe, og nesten kunne bøye seg, men kan man egentlig spise slike slappe gulrøtter?

Når gulrøttene har blitt slappe kan man fint fortsatt bruke dem til ting som rotmos, rives for å brukes i deig, eller brukes for å lage kraft, men de er ikke spesielt gode å spise rå eller i kokt form. Sørg også for at det ikke er verken mugg eller råte på noen deler av gulroten før du bruker den.

Så slappe gulrøtter har litt færre bruksområder enn friske og stive gulrøtter, men det finnes fortsatt ting de kan brukes til. Det aller viktigste er å være helt sikker på at de ikke er dårlige, noe du kan se ved å se etter fargeforandringer langs gulroten, eller ved å se tegn til mugg.

Les også: Er det trygt å spise grønne poteter? Forklart.

Du kan få stivhet i slappe gulrøtter igjen!

Dersom gulrøttene bare er litt slappe er det fortsatt håp for å bruke dem til å spise rå, koke eller lignende, for det er nemlig mulig å få litt mer liv i de slappe gulrøttene igjen.

Du kan få liv i slappe gulrøtter igjen ved å legge de i en bolle med iskaldt vann i 10 — 15 minutter. Når du tar dem opp er de fastere og mer sprø igjen, og kan spises akkurat som før de ble slappe.

Dette trikset fungerer ikke på de aller slappeste gulrøttene, men ofte ser man at denne metoden fikser gulrøtter man trodde var for slappe til å kunne brukes til det man hadde tenkt. Så det er vel verdt å prøve dersom du skal koke gulrøtter, men bare har slappe gulrøtter liggende i kjøleskapet!

Les også:

Legg igjen en kommentar