Må man skrelle gulrøtter? Forklart

Veldig mange sverger til at man alltid må skrelle hver eneste gulrot før man koker den eller bruker den i retter, men er det egentlig slik at gulrøtter må skrelles?

Faktisk er skallet på gulroten helt trygt å spise, og du kan fint koke opp gulrøtter og servere dem med skallet på. Smaken er litt ulik, men mange synes smaken på skallet tilfører gulrøttene noe, og at det derfor blir bedre. Når du skal koke gulrøtter med skall på er det viktig at du vasker gulrøttene godt før du tilbereder dem.

Bunte med gulrøtter

I motsetning til grønnsaker som poteter er ikke nødvendigvis skallet spesielt sunt på gulrøttene. Det har omtrent like mye vitaminer som resten av grønnsaken, så du går ikke nødvendigvis glipp av noe viktig dersom du velger å skrelle gulrøttene.

Les også: Slik oppbevarer du gulrøtter riktig for lengst holdbarhet.

Det er med andre ord helt opp til hver enkelt om de foretrekker å skrelle gulrøttene eller ikke. Liker du smaker av gulrotskall er det bare å koke dem opp med skallet på. Vil du heller ha en mildere smak på gulrøttene dine kan du skrelle dem først før servering.

Les også:

Legg igjen en kommentar