Er det trygt å spise potetskall? Forklart

Det er mange meninger rundt om det er godt å spise poteter med skallet på eller ikke, men i denne artikkelen skal vi ikke snakke om smak og behag. Nei, vi skal heller se nærmere på om det faktisk er helt trygt å spise poteter med skallet på, eller om man av helsemessige årsaker helst bør skrelle dem før koking eller steking.

Det er helt trygt å spise potetskall, og det er faktisk også veldig sunt. Det er nemlig i skallet de fleste vitaminene og næringsstoffene ligger, så måltidet er mye sunnere om du serverer uskrellede poteter. Det er på ingen måte farlig å spise poteter med skallet på, men vær ekstra obs på å skylle dem godt før koking eller steking.

Så der har du svaret. Det er ingen helsemessige fordeler med å skrelle poteten, men tvert om blir det sunnere å spise poteter med skall. Så om du vil ha måltidet så sunt som mulig lar du skallet være på.

Det blir ikke direkte usunt om man lar være å skrelle dem før man koker poteter, men det gir i alle fall en helt annen vitaminprofil, så vel som smaksprofil.

Om du skal skrelle poteter eller ikke får derfor være en vurderingssak som er opp til hver enkelt og retten de skal lage, så får smak og behag avgjøre debatten.

Unngå grønne poteter

Dersom potetene har grønnskjær på skallet skal du unngå å spise dem. Dette er tegn på at de har blitt lagret feil, og man kan bli syk av å spise dem. Så da er det mye bedre å kaste alle potetene som har grønt skall.

Det hjelper ikke å skrelle disse potetene heller, for selv om det grønne forsvinner når man skreller vekk skallet, er de sykdomsfremkallende bakteriene fortsatt tilstede i poteten.

Les også:

Legg igjen en kommentar