Hvordan lage hjemmelaget potetmos enkelt

Mange tror at det er så vanskelig å få til hjemmelaget potetmos, men i virkeligheten er dette noe du veldig enkelt kan få til selv om du synes matlaging er utfordrende. Hjemmelaget potetmos lager du nemlig med kun potet, melk, smør og litt salt og pepper, og det er veldig få ting som kan gå galt i prosessen.

Fore å lage hjemmelaget potetmos må du begynne med å koke potetene til de er gjennomkokt. Hell av vannet og mos potetene til de er en nesten flytende masse. Du kan gjøre det manuelt, men det tar evigheter, så bruk heller en foodprocessor eller stavmikser for å gjøre jobben enklere.

Når potetene er godt most tilsetter du smør og melk under rolig omrøring frem til potetmossen får ønsket konsistens. Vi synes det fungerer bra med omtrent 100 gram smør på 500 gram poteter, samt rundt en halvliter melk.

Potetmos

Man må nesten prøve seg litt frem med melken og smøret for å få ønsket smak og konsistens, for noen ønsker mer potetsmak på potetmosen mens andre heller vil bruke mye melk og smør.

Det er uansett veldig enkelt å lage hjemmelaget potetmos, og alle kan få det til. Man kan ikke egentlig gjøre noe feil, for selv om du underkoker eller overkoker potetene kan de fortsatt faktisk brukes til å lage en god potetmos, så her er det bare å prøve seg frem.

Om du ønsker å gjøre det enda bedre kan du også tilsette urter som rosmarin, kjørvel, persille eller gressløk, røre inn en liten spiseskje med sennep eller tilsette små biter med stekt bacon i potetmosen. Da tar du den til neste nivå veldig raskt!

Det er for øvrig også valgfritt om man ønsker å skrelle potetene før man koker dem. Dette gir en «renere» potetmos, men husk også at potetskallet er næringsrikt og proppfull av vitaminer, så en potetmos med uskrellede poteter er heller ikke så dumt.

Les også:

Legg igjen en kommentar