Hvordan koke poteter

Middagen blir ikke helt det samme uten kokte poteter, og denne geniale grønnsaker er ikke bare proppfull av vitaminer og mineraler, men smaker også veldig godt. Poteter passer til utrolig mange retter, og ved å koke poteter riktig har du alltid halve middagen under kontroll!

For å koke poteter fyller du en kjele med kaldt vann. Ta i 1 til 2 spiseskjeer med salt og sett vannet til koking. Mens du venter vasker du potetene under rennende vann, og skreller dem hvis ønskelig. Når vannet koker setter du ned varmen på platen, legger i potetene og tar på et lokk. La de koke i ca. 20 minutter, så har du perfekte poteter!

Da er det bare å sile ut vannet og servere potetene. De gjør seg aller best om de får hvilke i fem minutters tid før du deler dem opp, så det gjør ingenting om de blir liggende litt.

Kokte poeter på en tallerken

Ellers må man jo tilpasse litt etter hvor store potetene er. Har du knøttsmå poteter går du ned mot 10 – 15 minutter, mens store poteter fort trenger nærmere 25 minutter.

Et godt triks for å vite om potetene er ferdig kokte er ved å stikke en gaffel gjennom en. Dersom du enkelt kan stikke gaffelen inn til midten av poteten er de ferdige! Om det er mye motstand trenger de fortsatt lenger koketid.

Hvis du ikke har lokk til kjelen kan du også steke uten, men da må du ha litt høyere varme på plata. Men de blir like gode, og tiden de trenger er like lang.

Poteter på et jorde

Vanlige spørsmål om å koke poteter

Hvor lenge skal poteter koke?

Poteter skal koke i rundt 20 minutter i vann som har kokt opp.

Kan man spise grønne poteter?

Poteter som er grønne eller har et grønnskjær bør man unngå spise dem, da dette kan føre til matforgiftning.

Må man skrelle poteter før man koker dem?

Det er opp til hver enkelt om man ønsker å skrelle potetene eller ikke, men om du skal skrelle dem er det absolutt enklere å gjøre det før du koker dem.

Må man vaske potetene før man koker dem?

Det er veldig lurt å vaske potetene før man koker dem, for de vaskes ikke ordentlig før de sendes til butikkene for salg.

Hvordan vet man om potetene er ferdig kokte?

Du kan sjekke om potene er ferdigkokte ved å stikke en gaffel mot midten av poteten. Om det er lite eller ingen motstand er de klare for å serveres.

Legg igjen en kommentar